Alkuperäinen ohje: Syksyinen luksuspasta punajuuresta, pestosta ja vuohenjuustosta / Kiusauksessa
Annoksia n. 4-5 kpl 6-8 kpl tuoreita punajuuria 2 palloa mozzarellaa n. 300 g tagliatelle- tai muuta nauhapastaa voita muutama oksa tuoretta timjamia mustapippuria suolaa Pesto 50 g tuoretta persiljaa n. 1 dl pinjansiemeniä n. 1,5 dl parmesanraastetta 1,5 dl valkosipuliöljyä 2 pientä valkosipulinkynttä ripaus suolaa ripaus sokeria loraus sitruunamehua
Valmista ensin pesto. Helpointa se on yleiskoneella surauttaen, mutta onnistunee varmaan sauvaseikoittimellakin. Paahda ensin pinjansiemeniä hetken kuivalla paistinpannulla jotta ne saavat hieman väriä ja ne alkavat kiiltää ja tuoksua. Kaada sitten pinjansiemenet kulhoon ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi öljy. Surauta hienoksi ja sen jälkeen lisää vielä öljy joukkoon ohuena nauhana.
Pese punajuuret ja asettele ne uuninkestävään vuokaan merisuolapedin päälle kuorineen. Paahda punajuuria uunissa 225° noin 1,5 tuntia ja anna sitten niiden jäähtyä. Kun ne ovat jäähtyneet, kuori ne. Homma on ärsyttävä ja vaivalloinen, mutta usko pois että maku on sen vaivan arvoinen! Pilko kuoritut punajuuret sopiviksi lohkoiksi. Keitä pasta huolella suolatussa vedessä. Pastan kiehuessa paista punajuuret voinokareessa timjaminoksien kera paistinpannulla. Mausta vielä mustapippurilla ja halutessasi pienellä ripauksella suolaa. Valuta pasta ja sekoita sitten pastan joukkoon noin 1 dl pestoa. Sekoita hyvin. Nostele sitten mukaan punajuurilohkot ja revi sekaan mozzarella. Sekoita kevyesti ja tarjoile. | Vinkkejä:
|
Kaveriksi maistuu tuore patonki ja Torrésin San Valentin -punaviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti