tiistai 8. lokakuuta 2013

Kirjolohta ja parsakaalisalaattia

Alkaa tuo grillikausi olla oikeastaan jo ohitse, mutta vähän aikaa sitten ostettua grillauskastiketta piti kuitenkin päästä kokeilemaan. Liharuoat kun ovat poistuneet ruokalistalta täksi kuuksi, kohteeksi jäi oikeastaan kala ja tarkemmin tässä tapauksessa tarjouksesta bongattu kotimainen kirjolohi. Kaveriksi kirjolohi, joka sai hunaja-valkosipulikastikkeen maun, sai mukaillun parsakaalisalaatin ja nämä kaksi täydentävät toisiaan itse asiassa aika kivasti.



Alkuperäinen ohje: Kaikkien aikojen parsakaalisalaatti / Kauhaa ja rakkautta
Annoksia n. 2-3 kpl

kirjolohifilee
Hunaja-valkosipuli Hot BBQ (Poppamies)

1 parsakaali
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
sokeria
1 pss (150 g) cashew-pähkinöitä
1 tuore chili
3 kpl valkosipulinkynttä
chiliöljyä
juustokumina


Parsakaalisalaatti
Sekoita balsamiviinietikkaan hyppysellinen suolaa ja sokeria. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja sekoittele balsamiviinietikkaan maustumaan, noin tunnin verran riittää. Maustumisen aikana kannattaa sekoitella muutaman kerran.

Lorauta chiliöljyä paistinpannulle, lisää joukkoon cashew-pähkinät sekä suikaloitu chili ja murskattu valkosipuli. Paista hetken pannulla, mutta varo etteivät pääse palamaan. Kaada joukkoon marinoitu parsakaali ja sekoittele maut keskenään. Parsakaalia ei ole tarkoitus paistaa, mutta lämpimällä pannulla saat maut hyvin sekaisin. Tarjoile heti.

Kirjolohi
Grillaa kirjolohifilee keskilämmöllä ensin hetken nahkapuol ylöspäin, sitten käännä ja valele kalaa grillauskastikkeella. Kastiketta voit valella grillauksen ajan oman makusi mukaan. Kastike mustuu kalan pintaan, mutta se ei makua haittaa.
Vinkkejä:
  • Kokeile parsakaalisalaattia myös muiden lisukkeiksi - tai ihan yksinään.
  • Parsakaalin käyttäminen pannulla tuskin on välttämätöntä, alkuperäisessa ohjeessa niin ei tehdä. Sillä kuitenkin paikkasin hieman lyhyeksi jäänyttä marinointiaikaa, eikä se osoittautunut lainkaan huonoksi ratkaisuksi.
  • Chiliöljylle löytyy myös valmistusohje mm. Nigella Express -kirjasta, joskin kaupasta löytynee valmiita vastineitakin.
Pihistä:
  • Käytä chiliöljyn sijaan rypsiöljyä.
  • Vähennä halutessasi pähkinöiden määrää.
Panosta:
  • Tee kalalle oma marinadi tai grillauskastike. Hunaja-valkosipulinen makumaailma sopi varsin hyvin parsakaalisalaatin chili-valkosipuliseen makumaailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti