Perusjuttuja

  • Resepteissä ei ole tarkkoja määriä ainesosille, joilla ei ole suurta merkitystä lopputuloksen kannalta. Mausta vapaasti oman maun mukaan.
  • Perustarvikkeisiin lukeutuvat oliiviöljy, mustapippuri, merisuola ja valkosipuli.
  • Maustehyllyssäni on useimpia yrttejä kuivattuina, jääkaapissa puolestaan yleensä aina chilikastiketta, currytahnaa, parmesania, sitruunamehua ja kasvis- sekä lihafondeja.
  • Panosta kunnolliseen veitseen ja pidä huoli, että se on terävä. Leikatessa ei sahata ja tomaattia ei tarvitse litistää.
  • Kokkaan itse induktioliedellä ja kiertoilmauunilla. Poltettuani useimmat ruoat pohjaan ensimmäisen kahden viikon aikana, olen oppinut pilkkomaan kaikki raaka-aineet valmiiksi ja työskentelemään nopeasti. 
  • Pihvit yms. kannattaa paistaa aina valurautapannulla, eron huomaa. Valurautaan kannattaa panostaa myös kunnollisen padan verran, jossa muhennokset, pataruoat yms. kypsyvät tyytyväisinä.
  • Maista vielä ennen tarjoilua. Ehdit vielä paikata suolalla, pippurilla tai muilla mausteilla.
  • Älä sovella liikaa leipoessa, jos et tiedä varmaksi mitä olet tekemässä.