sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Kalaa intialaisittain

Myönnetään, en minäkään usko intialaisten syövän pakasteseitiä. Parempi olisi varmaan ollut puna-ahven tai muu vastaava, mutta tässä tapauksessa mukailin alkuperäistä reseptiä kalavalinnalla enkä lähtenyt keksimään muuta tilalle. Uskoisin, että etenkin mikä vain vaalealihainen kala soveltuisi tähän varsin hyvin. Kalan kanssa valmistin bataatti-perunasosetta, samalla tavoin kuin tavallisen perunasoseen mutta lisäämällä keittovaiheessa joukkoon bataattikuutioita.



Alkuperäinen ohje: Itämainen kalavuoka / KG 7/2010
Annoksia n. 2-3 kpl

1 pkt pakasteseitiä
1 pss katkarapuja
1 prk sipulisekoitus creme fraichea (rasvaa 13 %)

1 rkl currytahnaa
1 rkl tandooritahnaa

tuoretta tilliä

sitruunapippuri
suola
kurkuma


Sulata kalaa hieman ja jos onnistut löytämään seitiä josta saat kaksi irrallista fileetä, irrota ne toisistaan. Aseta kala vuoan pohjalle ja kaada päälle jäiset katkaravut. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla, sekä silppua päälle tilliä. Sekoita kulhossa creme fraiche, kurkuma (noin teelusikallinen) sekä curry- ja tandooritahna. Kaada kastike kalan ja katkarapujen päälle. Paista uunissa noin 25-30 min 200 asteessa. Tarjoile esim. bataatti-perunasoseen kanssa.

Vinkkejä:
  • Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Indian Style -maustettua fraichea. En kuitenkaan löytänyt tätä ruokakauppani valikoimasta, joten päädyin sipulimaustettuun ja lisäsin itse curry- sekä tandoorimaustetta.
  • Säätele ruoan mausteisuutta curry- ja tandooritahnan määrällä. Käytä varovaisemmin, jos et halua kovin mausteista lopputulosta.
Pihistä:
  • Jätä pois katkaravut, etenkin jos et niistä muutenkaan välitä.
  • Voit korvata öljyisemmät maustetahnat käyttämällä kuivattuja curry- ja tandoorimausteita.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti