Annoksia n. 4-6 kpl 400 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa 10 %) 1 dl ruiskorppujauhoja 2 dl vettä 1 x kananmuna 1 pss sipulikeittoaineksia feta-juustoa pekonia 4 x pieni bataatti 1 x palsternakka 4 x porkkana 5 x peruna 4 x pieni punasipuli oliiviöljy suola mustapippuri timjami rosmariini Mureketaikina Turvota korppujauhot vedessä. Voit myös käyttää veden sijaan esim. kivennäisvettä. Korppujauhot turpoavat muutamassa minuutissa. Lisää kulhoon raaka jauheliha, riko joukkoon kananmuna sekä kaada sekaan sipulikeittoainekset (tai muut mausteet). Vaivaa voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin. Kotitalouden opettajani joskus yläasteella antoi ohjeeksi, että mureketaikina on sopivasti vaivattu, kun puuhaarukka pysyy taikinan keskellä pystyssä vajoamatta sivuille. Muotoile taikinasta vuoan keskelle tasapaksu "limppu". Paina keskelle noin kahden sormen levyinen kolo koko pituudelta, johon täytteet laitetaan. Vuoraa kolo ensin muutamalla pekonisiivulla, täytä sitten fetajuustolla ja asettele päälle vielä pekonia. Taita taikina umpeen täytteiden päälle. Juurespeti Kuori kaikki juurekset ja pilko niistä sopivan kokoisia lohkoja ja paloja. Ripottele niitä tasaisesti murekkeen ympärille. Nopeammin kypsyvät kuten bataatit ja porkkanat voit laittaa pohjalle, se hieman hidastaa niiden kypsymistä. Mitään kasviksia ei tarvitse esikeittää. Sirottele lopuksi päälle ensin mausteet, eli suola, pippuri ja yrtit. Voit käyttää tuoreita yrttejä, mutta kuivatut menettelevät ihan yhtä hyvin. Lopuksi valuta kasvisten ja murekkeen päälle oliiviöljyä, arviolta muutaman ruokalusikallisen verran. Jos fetajuustoa jäi yli, voit murentaa sen ja ripotella kasvisten päälle. | Vinkkejä:
|
Kuumenna uuni 250 asteeseen, mutta laske lämpötila 175 asteeseen kun olet laittanut vuoan uuniin. Paista noin tunnin verran. Murekkeen kanssa maistuu esim. Rosemount Shiraz Cabernet -punaviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti