sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Meksikolainen pastalaatikko

Kestosuosikki, yksi monista hyvistä pastaohjeista jota tulee kokattua ajoittain. En ole vielä keksinyt millä parhaiten korvaisin valmiin meksikolaisen ateriakastikkeen, muutama kokeilu on joskin tullut tehtyä mm. salsalla ja muilla valmiskastikkeilla. Ehkä kidneypapuja tomaatti- tai chilikastikkeessa ja jotain lisää voisi toimia... pitääkin seuraavalla kerralla kokeilla.



Alkuperäinen ohje: Meksikolainen pastalaatikko / Pirkka - Resepti
Annoksia n. 4-6 kpl, n. 680 kcal/annos

400 g naudan paistijauhelihaa
1 pss täysjyvä fusilli -pastaa
1 x sipuli
1 prk Pirkka Meksikolainen ateriakastike
1 x tuore chili
1 x makea suippopaprika
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kevytmaitoa
1 pss emmentaljuustoraastetta (rasvaa 17%)
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä


Jauhelihakastike
Silppua sipuli ja paista se pienessä määrässä öljyä pannulla. Kun sipuli on kuullottunut, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha pippurilla ja kaada joukkoon meksikolainen kastike. Suikaloi paprika ja silppua chili ja lisää nämä pannulle kastikkeen joukkoon. Käännä levyn lämpö pois ja jätä kastike maustumaan juustokastikkeen valmistuksen ajaksi.

Juustokastikkeen kasaus
Juustokastike on aika samanlainen, kuin lasagnessa. Eli, sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna kuplia hetken, jos seos ei kupli lisää hieman rasvaa sillä muuten kastike jää paakkuiseksi. Lisää maito ja kuumenna. Mausta suolalla ja sulata joukkoon vielä juustoraaste. Säästä osa juustoraasteesta laatikon pinnalle.

Yhdistäminen laatikoksi
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä noin puolet pussin suositusajasta. Pasta saa olla puolikypsää, ettei siitä tule uunissa ihan mössöä. Öljyä uunivuoka kevyesti. Kaada vuokaan valutettu pasta ja sekoita joukkoon jauhelihakastike. Kaada seuraavaksi joukkoon juustokastike ja sekoita kevyesti, ettei kastike jää kokonaan pinnalle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Vinkkejä:
  • Hyvä pastavaihtoehto olisi myös tomaatti-chilifusilli (Myllyn Paras).
  • Voit käyttää tuoreen chilin sijaan myös säilöttyjä jalapeno- tai chiliviipaleita.
  • Pakastemaissista saat myös hyvän lisän.
  • Meksikolainen ateriakastike sisältää mm. kidneypapuja ja maissia. Huomioi tämä jos korvaat ateriakastikkeen esim. tomaattipohjaisella kastikkeella.
Pihistä:
  • Valmista juustokastike ilman rasvaa ja vehnäjauhoja. Kuumenna maito kattilassa ja sulata sen joukkoon vähärasvaista sulate- tai tuorejuustoa. Et myöskään tarvitse tällöin erikseen juustoraastetta.
  • Vähennä pastan määrää ja lisää joukkoon muita kasviksia.
Panosta:
  • Lisää jauhelihakastikkeeseen pekonia.
  • Vaihtelua saat vaihtamalla perinteisen sipulin muutamaan punasipuliin.
  • Valmista oma meksikolainen kastike. Kun löydät hyvän korvikeratkaisun, kerro se myös minulle. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti