Alkuperäinen ohje: Meksikolainen pastalaatikko / Pirkka - Resepti
Annoksia n. 4-6 kpl, n. 680 kcal/annos 400 g naudan paistijauhelihaa 1 pss täysjyvä fusilli -pastaa 1 x sipuli 1 prk Pirkka Meksikolainen ateriakastike 1 x tuore chili 1 x makea suippopaprika 25 g voita 2 rkl vehnäjauhoja 5 dl kevytmaitoa 1 pss emmentaljuustoraastetta (rasvaa 17%) suolaa mustapippuria oliiviöljyä Jauhelihakastike Silppua sipuli ja paista se pienessä määrässä öljyä pannulla. Kun sipuli on kuullottunut, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha pippurilla ja kaada joukkoon meksikolainen kastike. Suikaloi paprika ja silppua chili ja lisää nämä pannulle kastikkeen joukkoon. Käännä levyn lämpö pois ja jätä kastike maustumaan juustokastikkeen valmistuksen ajaksi. Juustokastikkeen kasaus Juustokastike on aika samanlainen, kuin lasagnessa. Eli, sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna kuplia hetken, jos seos ei kupli lisää hieman rasvaa sillä muuten kastike jää paakkuiseksi. Lisää maito ja kuumenna. Mausta suolalla ja sulata joukkoon vielä juustoraaste. Säästä osa juustoraasteesta laatikon pinnalle. Yhdistäminen laatikoksi Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä noin puolet pussin suositusajasta. Pasta saa olla puolikypsää, ettei siitä tule uunissa ihan mössöä. Öljyä uunivuoka kevyesti. Kaada vuokaan valutettu pasta ja sekoita joukkoon jauhelihakastike. Kaada seuraavaksi joukkoon juustokastike ja sekoita kevyesti, ettei kastike jää kokonaan pinnalle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. | Vinkkejä:
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti