Alkuperäinen ohje: Mokkapalamuffinit / Yhteishyvä Ruoka
Annoksia n. 12 kpl Taikina 100 g voita 2 x kanamuna 2 dl sokeria 3,5 dl vehnäjauhoja 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1 dl kevytmaitoa Kuorrutus 1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 2 dl tomusokeria 2 rkl mustaa kahvia 50 g voita lakritsiströsseliä Muffinssit Sulata voi esim. mikrossa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Riko kananmunat kulhoon, mittaa joukkoon sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän avulla muutamassa erässä vaahdon joukkoon ja sekoita kääntämällä taikinanuolijalla. Oikotie on vatkata kuivat aineet joukkoon sähkövatkaimella, mutta kärsivällisyys palkitaan, sillä nuolijalla kääntelemällä säilytät mahdollisimman paljon taikinan kuohkeudesta. Lisää lopuksi sulatettu voi sekä maito ja kääntele taikina tasaiseksi. Annostele taikina muffinssivuokiin tasaisesti, taikina kohoaa paistuessaan noin kaksinkertaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Jos käytät muffinsipeltiä, nosta muffinsit pois pelliltä jäähtymään, silloin ne jäähtyvät nopeammin. Kuorruttaminen Kun muffinsit ovat hieman jäähtyneet, valmista kuorrutus. Liian lämpimiä muffinsseja kuorruttaessa saattaa hyvinkin todennäköisesti käydä köpelösti, eli kuorrutus sulaa muffinsin päälle ja valuu pöydälle. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään paksuksi tahnaksi ja annostele runsaasti muffinseille. Ripottele pinnalle lakritsiströsseliä ja muffinsit ovat valmiita syötäviksi. | Vinkkejä:
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti