sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Miilunpolttajan spaghetti

Pasta carbonaran suomalainen versio, helppo ja nopea valmistaa. Sopii erittäin hyvin arkiruoaksi ja toimii seuraavana päivänä lämmitettynäkin. Alkuperäinen ohje oli mielestäni jo hieman liian kumimainen, joten tuunasin siitä omaan makuuni hieman juustoisemman version.



Alkuperäinen ohje: Karitan miilunpolttajan spagetti / Valio Ruokaohje
Annoksia n. 4 kpl, n. 650 kcal/annos

400 g täysjyväspaghettia
250 g kinkkusuikaleita
2 x kananmuna
1 prk (2,5 dl) Kolmen juuston ruokakermaa (Valio, rasvaa 10%)
1 pss (150 g) emmentaljuustoraastetta (rasvaa 17%)
mustapippuria
suolaa
timjamia


Laita spagetti kiehuvaan, suolalla maustettuun runsaaseen veteen. Keitä se juuri ja juuri kypsäksi (al dente) pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kinkkusuikaleita tilavassa korkeareunaisessa paistokasarissa tai pinnoitetussa kattilassa, kunnes se saa hiukan väriä ja rapeutta. Sekoita kulhossa kananmunat, ruokakerma, suola, mustapippuri ja juustoraaste. Valuta ja huuhtele spaghetti juoksevalla vedellä lävikössä. Kaada spagetti kinkun joukkoon pannulle ja lisää kerma-munaseos sekoitellen. Nostele spagettia puuhaarukalla ja kuumenna hetkisen kunnes kastike alkaa hyytyä. Mausta vielä ripauksella timjamia. Jätä ruoka mehevän kosteaksi ja tarjoile heti.
Vinkkejä:
  • Kokeile myös Kippari -ruokakermaa, jolla saat savujuuston maun.
  • Voit korvata maustetun ruokakerman millä tahansa muullakin ruokakermalla.
  • Jos olet sienien ystävä, lisää paistettuja herkkusieniä.
  • Kasvisversion saat aivan yhtä helposti jättämällä kinkkusuikaleet pois ja vaihtamalla tilalle esim. sieniä tai herneitä.
Pihistä:
  • Lisää annokseen pakasteherneitä tai esim. pilkottua paprikaa tai kesäkurpitsaa.
  • Käytä vähärasvaisempaa ruokakermaa.
  • Nipistä juustoraasteen määrästä tai rasvaisuudesta.
Panosta:
  • Korvaa kinkkusuikaleet pekonilla.
  • Kokeile erilaisia keskivoimakkaita tai voimakkaita juustoja emmentaljuustoraasteen sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti