sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Back to basics

Illallista kokatessasi heräsi ajatus blogin virittämisestä uudelleen tulille, joskin reseptiä minulla ei ole heti kättelyssä koska uunissa muhii tuttu Meksikolainen pastalaatikko. Joskin siihen olen keksinyt oman reseptin korvaamaan Pirkka Meksikolaisen ateriakastikkeen, joka syntyy purkilla chilimaustettua tomaattimurskaa, tölkillä kidneypapuja chilikastikkeessa sekä pakastemaissilla. Mutta siis takaisin asiaan. Kuluneen reilun vuoden aikana olen kyllä kokannut lähes yhtä ahkerasti, joskin sillä poikkeuksella ettei meillä nykyisellään kokkailla viikolla, kuin lomalla - sen sijaan viikon ateriat syödään lounasruokaloissa ja viikonloppuna panostetaan sitten kokkailuun enemmänkin. Sinällään harmillista, koska minähän kokkaisin kyllä mielelläni ja nyt jää hurjan moni resepti testaamatta tai pitkäksi aikaa unholaan... ja viikonlopun ruokaohjeet on vaikea valikoida kun hyviä vaihtoehtoja olisi niin monia. Mutta toisaalta, ajankäytöllisesti ja muutenkin tämä on kyllä ollut ihan toimiva ratkaisu, joten sillä mennään. Onneksi kohta alkaa jo kesäloma, pääseepähän sitten ainakin toteuttamaan taas kulinaristisia taipumuksiaan.

Kuluneen vuoden aikana olen oppinut sitäkin kokeilevammaksi kotikokkaajaksi ja uskaltautunut valmistamaan sellaisiakin ohjeita, joita olisin aiemmin pitänyt aivan liian haasteellisina. Äärimmäisen herkullisiksi ovat osoittautuneet mm. jauhelihatäytteiset nokkoscannellonit - täytyy ensi kerralla nappaista kuva ja lisätä tännekin sen resepti! Lisäksi pakastimessani odottaa otollista hetkeä (ja syöjiä) mm. 1,5 kg kotimaista "luomu"-kaninlihaa, jota en ikinä ole valmistanut enkä edes syönyt. Samoin kasvisruoan saralla tuli opittua paljon, kun vietin tammi-helmikuussa semivegetaristisen kuukauden, jolloin en siis syönyt punaista lihaa (mutta kanaa ja kalaa kylläkin). Opin poistamaan omia ennakkoluulojani, tykkäämään kukkakaalista (äiti, tätä et olisi ikinä uskonut!) ja maustamaan kasvisruokaa huolellisesti. Sainpa jopa aidon kasvissyöjänkin kehut kasvislasagnestani. Kuukausi taaksepäin katselin putkeen useita jaksoja Nigellan ohjelmia ja niin meillä syötiinkin sitten Nigellan tyyliin muutaman viikonlopun ajan - eikä siinäkään ollut kyllä mitään valittamista. Onni on tallennetut TV-ohjelmat, joita voi pysäyttää ja kelailla saadakseen raapustettua reseptinkin talteen.




Bloggaaminen jäi jokseenkin vain unholaan ja koneeltani löytyykin kokoelma erinäisiä ruokakuvia, joista harmikseni osaan kyllä kertoa mitä ne ovat, mutta en miten ne on valmistettu. Täytyy yrittää tehdä toisinto ulkomuistista (joka yleensä onnistuu vaihtelevalla menestyksellä), jotta saa sitten ohjeetkin ylös...

Ensi kertaan, lupaan tarjoilla sitten jo taas reseptinkin. Tällä erää heitän muutaman suosikki-ruokablogini lukaistavaksi, niidenkin parissa helposti vierähtää hetki jos toinenkin.

Ruokablogivinkkejä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti