Kuluneen vuoden aikana olen oppinut sitäkin kokeilevammaksi kotikokkaajaksi ja uskaltautunut valmistamaan sellaisiakin ohjeita, joita olisin aiemmin pitänyt aivan liian haasteellisina. Äärimmäisen herkullisiksi ovat osoittautuneet mm. jauhelihatäytteiset nokkoscannellonit - täytyy ensi kerralla nappaista kuva ja lisätä tännekin sen resepti! Lisäksi pakastimessani odottaa otollista hetkeä (ja syöjiä) mm. 1,5 kg kotimaista "luomu"-kaninlihaa, jota en ikinä ole valmistanut enkä edes syönyt. Samoin kasvisruoan saralla tuli opittua paljon, kun vietin tammi-helmikuussa semivegetaristisen kuukauden, jolloin en siis syönyt punaista lihaa (mutta kanaa ja kalaa kylläkin). Opin poistamaan omia ennakkoluulojani, tykkäämään kukkakaalista (äiti, tätä et olisi ikinä uskonut!) ja maustamaan kasvisruokaa huolellisesti. Sainpa jopa aidon kasvissyöjänkin kehut kasvislasagnestani. Kuukausi taaksepäin katselin putkeen useita jaksoja Nigellan ohjelmia ja niin meillä syötiinkin sitten Nigellan tyyliin muutaman viikonlopun ajan - eikä siinäkään ollut kyllä mitään valittamista. Onni on tallennetut TV-ohjelmat, joita voi pysäyttää ja kelailla saadakseen raapustettua reseptinkin talteen.

Bloggaaminen jäi jokseenkin vain unholaan ja koneeltani löytyykin kokoelma erinäisiä ruokakuvia, joista harmikseni osaan kyllä kertoa mitä ne ovat, mutta en miten ne on valmistettu. Täytyy yrittää tehdä toisinto ulkomuistista (joka yleensä onnistuu vaihtelevalla menestyksellä), jotta saa sitten ohjeetkin ylös... Ensi kertaan, lupaan tarjoilla sitten jo taas reseptinkin. Tällä erää heitän muutaman suosikki-ruokablogini lukaistavaksi, niidenkin parissa helposti vierähtää hetki jos toinenkin. | Ruokablogivinkkejä:
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti