maanantai 18. kesäkuuta 2012

Lohipasta

Edelliseen postaukseeni viitaten, muutama koneelle kertynyt ruokakuva näyttää sen verran tutuilta, että ne voi lisätä ilman uudelleenkokkausta. Tämän kyseisen lohipastan kohdalla kyllä sitä tulee kokattua aika-ajoin ja tämä lukeutuukin niihin resepteihin joista käytän sanontaa "osaisin valmistaa vaikka unissani". Lohipastan alkuperä on tädiltäni, josta se on kiertänyt minulle äitini kautta ja kulkeutuu tahriintuneella A4-arkilla jossain lukuisten reseptieni joukossa. Toki osaan sen nykyisin jo ulkoa, se lukeutuu tähän "osaisin valmistaa vaikka unissani" -kategoriaan. Onpa lohipasta muovautunut lohilasagneksikin, mutta sen sitten toisella kertaa.




Annoksia n. 2-4 kpl

250 g pinaattifettucine -pastaa
150 g viipaloitua kylmäsavulohta
100 g kuorittuja katkarapuja
1 kpl purjosipuli
2-3 kpl valkosipulinkynsiä
1,5 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
tuoretta tilliä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
parmesan-juustoraastetta

Silppua purjosipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit oliiviöljyssä wokkipannulla. Kun sipulit ovat kuullottuneet kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa - tässä yhteydessä valkoviinistä myös haihtuu alkoholi ja vain sen maku jää. Viinin kiehahdettua, kaada joukkoon kerma ja anna kiehua kunnes kastike sakenee. Jos käytät ruokakermaa, sakenee kastike hitaammin ja/tai vähemmän kuin kuohukermaa käytettäessä. Suikaloi lohiviipaleet ja sekoita ne kastikkeeseen, mausta silputulla tillillä, suolalla ja pippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, runsaasti suolalla maustetussa vedessä. Koska katkaravut muuttuvat keitettäessä helposti kumimaiseksi, lisää (vaikka hieman kohmeisetkin) katkaravut kastikkeeseen vasta, kun pasta on kiehumassa. Lopuksi valuta pasta ja kääntele se kastikkeen joukkoon.

Tarjoa parmesanjuustolla höystettynä, halutessasi patonginpalan kera. Viiniksi kannattaa valita kuivahko kalaruoalle sopiva valkoviini, suosikkini on Australiainen Curious.
Vinkkejä:
  • Voit käyttää sekä tuorepastaa että kuivattua, kumpikin soveltuu yhtä hyvin.
  • Pastan keitinvesi tulee olla "suolaista kuin välimeri", älä siis kitsastele keitinveden suolassa.
Pihistä:
  • Vaihda kylmäsavulohi kylmäsavukirjoloheen.
  • Korvaa kuohukerma ruokakermalla.
  • Valkoviininkin voit korvata 1,5 dl vettä johon on lisätty pari teelusikallista sitruunamehua.
  • Tuoreen tillin sijaan voit käyttää myös kuivattua tilliä.
Panosta:
  • Käytä tuorepastaa, kuohukermaa, valkoviiniä ja kylmäsavulohta. Pihistelyversiot ovat hyviä, mutta panostamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin saat kaikista maukkaimman lopputuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti