Annoksia n. 2-4 kpl 250 g pinaattifettucine -pastaa 150 g viipaloitua kylmäsavulohta 100 g kuorittuja katkarapuja 1 kpl purjosipuli 2-3 kpl valkosipulinkynsiä 1,5 dl valkoviiniä 2 dl kermaa tuoretta tilliä oliiviöljyä mustapippuria suolaa parmesan-juustoraastetta
Silppua purjosipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit oliiviöljyssä wokkipannulla. Kun sipulit ovat kuullottuneet kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa - tässä yhteydessä valkoviinistä myös haihtuu alkoholi ja vain sen maku jää. Viinin kiehahdettua, kaada joukkoon kerma ja anna kiehua kunnes kastike sakenee. Jos käytät ruokakermaa, sakenee kastike hitaammin ja/tai vähemmän kuin kuohukermaa käytettäessä. Suikaloi lohiviipaleet ja sekoita ne kastikkeeseen, mausta silputulla tillillä, suolalla ja pippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, runsaasti suolalla maustetussa vedessä. Koska katkaravut muuttuvat keitettäessä helposti kumimaiseksi, lisää (vaikka hieman kohmeisetkin) katkaravut kastikkeeseen vasta, kun pasta on kiehumassa. Lopuksi valuta pasta ja kääntele se kastikkeen joukkoon.
Tarjoa parmesanjuustolla höystettynä, halutessasi patonginpalan kera. Viiniksi kannattaa valita kuivahko kalaruoalle sopiva valkoviini, suosikkini on Australiainen Curious. | Vinkkejä:
|
Ruoanlaitto ei vaadi kuin mielikuvitusta. Rohkeasti kokeilemaan, opit parhaiten tekemällä itse.
maanantai 18. kesäkuuta 2012
Lohipasta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti