Alkuperäinen ohje: Kinuskikakku / Pirkka - Reseptit
Annoksia n. 10-12 kpl Kakkupohja 4 kpl kananmunia 1,5 dl sokeria 1,5 dl vehnäjauhoja 0,5 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte 1 dl kuohukermaa 250 g maitorahkaa 3 kpl liivatelehtiä vaniljasokeria loraus sitruunamehua pakastemansikoita kostutukseen mansikoiden mehua Kuorrutus 4 dl kuohukermaa sokeria n. 0,5 l tuoreita mansikoita Kakkupohja Jauhota ensin kakkuvuoka, itse suosin irtopohjavuokia. Jauhotetun vuoan voi laittaa jääkaappiin kakkutaikinan valmistamisen ajaksi. Riko kananmunat (muista huoneenlämpöisinä!) kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja tämän jälkeen kaada ne muutamassa osassa siivilän läpi vaahtoon, välillä sekoittaen. Sekoittaminen kannattaa tehdä nuolijalla kevyesti kääntelemällä, tällöin vaahto säilyttää hyvin kuohkeutensa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä. Täyttäminen
Irrota jäähtynyt kakku vuoastaan ja leikkaa varovaisesti kahteen tai kolmeen osaan. Sulata ja survo mansikat ja valuta niiden neste talteen kakun kostuttamista varten. Voit jatkaa mansikkamehua vedellä, jos sitä ei ole riittävästi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, mausta se vanilja sokerilla ja sekoita sen joukkoon rahka. Lisää vaahtoon sitten mansikat.
| Vinkkejä:
|
Kokoa kakku
Kakku kannattaa koota suoraan tarjoilulautaselle, jolloin säästyt siirtämisen vaivalta. Tällöin tosin tarjoilulautan hiukan sotkeentuu (tai no, se riippuu tietysti ihan koristelutaidoistasi), mutta itseäni se ei suuremmin haittaa. Kokoan kakun yleensi irtopohjavuoan reunan sisään, jotta kaikki pysyvät sisällä kunnes ovat hyytyneet kasaan. Eli ensimmäinen pohjalevy lautaselle, rengas ympärille ja kostuttamaan. Sitten täytettä, toinen kerros, kostutus ja lisää täytettä. Päällimmäinen kerros kostutetaan sisäpuolelta ennen päälle nostamista. Tämän jälkeen siirrän kakun jääkaappiin huilaamaan, parista tunnista jopa seuraavaan päivään.
Viimeiseksi koristelu, eli vaahdotetaan kerma ja maustetaan se sokerilla. Levitetään tai pursotetaan haluamallaan tavalla kakun päälle ja lopuksi pinnalle puolitetut mansikat. Nam ja herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti