lauantai 7. heinäkuuta 2012

Fetaporkkanat

Kesällä grillataan, eikä mielestäni grillattaessa aina tarvitse värkätä sen kummempia lisukkeita. Tässä siis fetaporkkanat, joka valmistui varsin nopeasti kaveriksi grillatuille kalkkunan filepihveille. Koska (tyypillisesti) grillistä loppui tietysti kaasu heti alkuunsa, saivat porkkanat hieman ylimääräistä marinointiaikaa, mutta ei se ainakaan makua huonontanut - joten suosittelen, että ne voi vaikka unohtaa maustumaan puoleksi tunniksi jos ei ole kiire.



Alkuperäinen ohje: Porkkana-fetasalaatti / Yhteishyvä Ruoka
Annoksia n. 2-4 kpl

500 g porkkanoita
200 g feta-juustoa
tuoretta basilikaa
kuminansiemeniä
oliiviöljyä
valkoista balsamicoa


Kuori ja suikaloi porkkanat, jos käytät kesäporkkanoita niin ei niiden kuoriminen ole välttämätöntä. Keitä porkkanoita muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä, mutta eivät niin pehmeitä että hajoavat. Valuta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan, lorauta sitten joukkoon oliiviöljy ja balsamico suunnilleen sellaisessa suhteessa, että oliiviöljyä on tuplasti enemmän. Ripottele joukkoon kuminansiemeniä. Pyörittele porkkanat liemessä ja jätä hetkeksi maustumaan. Valuta tai nostele porkkanat tarjoilulautaselle, murusta päälle fetajuusto sekä silputtua tuoretta basilikaa. Sekoita kevyesti ja tarjoile.
Vinkkejä:
  • Vastusta kiusausta maustaa porkkanoiden keitinvettä suolalla, sillä feta tuo suolaisuutta.
Pihistä:
  • Käytä vähärasvaista fetajuustoa.
  • Korvaa valkoinen balsamico esim. sitruunamehulla ja muutamalla tipalla tavallista viinietikkaa.
Panosta:
  • Osta fetajuustoa mausteöljyssä ja korvaa oliiviöljy purkin mausteöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti