torstai 5. heinäkuuta 2012

Ei-ihan-italiansalaattia sekä grillimakkaraa

Ajatuksena oli italiansalaatti grillattavien makkaroiden kaveriksi, mutta koska ajatus syntyi hiukan ex-tempore kesken kauppareissun, ei tietenkään italiansalaatin ohjettakaan ollut ihan hollilla. Toisekseen, siihen tulee myös kinkkua, mikä ehkä olisi ollut tarpeetonta makkaralle tulevalle lisukesalaatille. Lopputuloksena siis pastasalaattia jossa oli nyt vähän sinnepäin -aineksia sekä improvisoitu majoneesipohjainen kastike.




Annoksia n. 4-6 kpl

2-3 dl moniväristä simpukkapastaa
2 dl pakastemaissia
2 dl pakasteherneitä
3 kpl tomaatteja
jäävuori- tai jääsalaattia
1 kpl kevätsipuli

Kastike
3 rkl majoneesia
1 rkl sinappia
loraus sitruunamehua
tujaus paprikajauhetta
tilkka chiliöljyä


Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedessä (juu, tämä oli taas se suolaista kuin välimeren vesi) ja valuta. Sulata maissit ja herneet ja kaada ne pastan jatkoksi kulhoon. Silppua salaatti pieneksi ja kuutioi tomaatit. Sekoita myös nämä salaattiin. Suikaloi lopuksi kevätsipuli hienoiksi renkaiksi ja kääntele se vielä salaatin sekaan.

Sekoita kastikkeen ainekset toisessa kulhossa ja tarkista vielä kastikkeen maku. Kääntele kastike valmiiksi salaatin joukkoon ja lisuke on valmista syötäväksi. Toimii sekä haaleana, että myöhemmin jääkaappikylmänä.
Vinkkejä:
  • Kaikki pasta käy, toki pastasalaatissa pienikokoinen pasta on hauskaa.
  • Lisää halutessasi myös esim. paprikaa, kurkkua tai omenaa.
  • Kokeile myös muiden grillattavien lisukkeena.
  • Kevätsipulin korvaajaksi sopii myös pieni purjosipuli.
  • Niksi pakasteiden (nopeaan) sulattamiseen, on kaataa ne siivilään ja huuhdella niitä juoksevan veden alla kunnes ovat sulaneet.
Pihistä:
  • Vaihda erilliset pakastemaissit ja -herneet herne-maissi-paprikaan.
  • Nipistä kastikkeen majoneesimäärästä ja vaihda se vähärasvaiseen.
  • Lisää kasvisten määrää, vähennä pastan osuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti