Alkuperäinen ohje: Prawn and pea risotto / Jamie Oliver, 20 min meals
Annoksia n. 2-4 kpl 175 g jättikatkaravunpyrstöjä 125 g pakasteherneitä 1 kpl punasipuli 1 kpl varsisellerin varsia 150 g risottoriisiä (esim. Arborio) 4 dl kasvislientä 1 dl valkoviiniä 1 sitruuna kourallinen tuoretta basilikaa vettä voita oliiviöljyä suolaa mustapippuria
Pilko punasipuli ja varsiselleri hienoksi silpuksi. Kuumenna laakea kattila keskilämmöllä ja sulata siinä voi. Lämpötila ei saa olla niin kuuma, että voi ruskistuu. Kun voi on sulaa, lisää joukkoon loraus oliiviöljyä sekä loraus vettä. Lisää sipuli ja selleri ja anna kiehahtaa muutaman minuutin, kunnes sipuli ja selleri ovat pehmentyneet - varo kuitenkin ruskistamasta. Lisää riisi ja sekoita kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita, kunnes kaikki viini on imeytynyt riisiin. Lisää kasvislientä noin kauhallinen kerrallaan ja sekoita kunnes se on imeytynyt, tämän jälkeen lisää uusi kauhallinen. Jatka näin kunnes olet käyttänyt noin kaksi kolmasosaa kasvisliemestä. Sekoita tässä vaiheessa joukkoon pakasteherneet sekä jättikatkaravut. Lisää jälleen kasvislientä, kunnes risottoriisi on kypsää. Risoton tulisi olla puuromaista, mutta hieman löysähköä ja valuvaa. Riisi puolestaan kypsyy pehmeäksi. Jos kasvisliemi loppuu kesken, voit jatkaa lisäämällä vähän kerrallaan keitettyä vettä. Siirrä kattila pois lämmöltä ja sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä sekä tuore silputtu basilika. Raasta vielä joukkoon sitruunan kuori, purista sekaan puolen sitruunan mehu sekä mausta suolalla ja mustapippurilla.
| Vinkkejä:
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti