sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Broilerinfileet ja uuniriisi

Mahtavan hyvää broileria hunaja-sinappikastikkeella sekä riisiä vaihtelun vuoksi erilaisella tavalla. En itse syö broilerin nahkaa, joten tästä syystä olen käyttänyt alkuperäisestä ohjeesta poiketen nahatonta broilerin fileetä. Aiemmilla kerroilla olen kylläkin noudattanut ohjeen keltaista uuniriisiä, mutta tällä kertaa päädyin tekemään riisistä punaista, sillä kaapista ei löytynytkään currytahnaa joten korvasin sen tandoori-tahnalla.



Alkuperäinen ohje: Broilerinkoivet ja keltainen uuniriisi / Yhteishyvä Ruoka

Annoksia n. 4 kpl

4 kpl broilerin fileitä (maustamaton)
1 rkl sambal oelek -tahnaa
3 rkl Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
2 x valkosipulin kynsi
3 dl tummaa riisiä
6 dl vettä
1 pss pakastekasviksia
1 x kanaliemikuutio
1 tl tandoori-tahnaa
oliiviöljyä


Uuniriisiä kasviksilla
Kiehauta vesi ja sekoita siihen kanaliemikuutio sekä tandoori-tahna. Öljyä uunivuoka kevyesti ja mittaa siihen riisit sekä kaada joukkoon pakastekasvikset. Kaada päälle vesi mausteineen. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutiksi.

Broilerin valmistus
Sekoita kulhossa sambal oelek, hunaja, sinappi ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon vielä noin ruokalusikallisen verran oliiviöljyä. Valele broilerin fileet maustemarinadilla ja anna maustua riisin kypsyessä.

Nosta vuoka uunista ja lado broilerin fileet vierekkäin riisin päälle. Sivele loput marinadista vielä broilerin pintaan. Jatka paistamista uunissa vielä 20 minuutin ajan.
Vinkkejä:
  • Käytä tandoori-tahnan sijaan curry-tahnaa tai -jauhetta.
  • Voit käyttää myös hunaja-dijon -sinappia, jätä tällöin ylimääräinen hunaja pois marinadista.
  • Jos käytät esim. broilerin koipia tai rintapaloja, kannattaa mauste levittää nahan päälle, jos aiot sen syödä. Jos nahka ei ole mieleesi, poista se ennen paistamista jotta marinadi maustaa itse broilerin lihan.
Pihistä:


  • Voit vähentää riisin osuutta ja lisätä kasvisten määrää.
Panosta:
  • Käytä tumman riisin sijaan jasmiiniriisiä.
  • Pilko joukkoon pakastekasvisten sijaan tuoreita kasviksia, esim. paprikaa, porkkanaa ja vihreitä papuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti