lauantai 25. syyskuuta 2010

Tonnikalakastike riisille

Kaavi kasaan mitä sattuu löytymään, eli inspiraatioksi niille päiville kun pitäisi nyhjästä tyhjästä. Kastiketta on helppo soveltaa ja tarjota sekä riisin että pastan kanssa.



Annoksia n. 2-4 kpl

1 prk tonnikalaa vedessä
1 x makea suippopaprika
1 x sipuli
1 prk tomaattimurskaa
200 g sulatejuustoa (kevätsipuli)
sitruunapippuria
timjamia
oliiviöljyä

tummaa riisiä


Valmistus
Paista pilkottu sipuli sekä paprika pienessä määrässä öljyä pannulla. Lisää tomaattimurska sekä pieni loraus vettä. Sulata joukkoon sulatejuusto. Lisää tonnikala ja mausteet ja anna kiehua kasaan miedolla lämmöllä.

Tarjoile keitetyn riisin tai vaihtoehtoisesti pastan kanssa.
Vinkkejä:
  • Yrtti- tai chilimaustetulla tomaattimurskalla saat kivasti lisämakua. 
  • Sulatejuuston sijaan voit käyttää myös esim. tuorejuustoa. Eri maulla saat erilaisia vivahteita.
  • Maustetutkin tonnikalat käyvät hyvin, kun yhdistelet useampaa valmiiksi maustettua tuotetta, niin varmista kuitenkin että maut sopivat keskenään.
  • Tavallisen sipulin sijaan käy myös punasipuli, purjosipuli tai vaikka kevätsipuli.
Pihistä:
  • Jätä pois sulatejuusto ja tee kastike vain tomaattipohjaiseksi.
  • Lisää kasvispitoisuutta raastamalla joukkoon porkkanaa tai pilkkomalla kesäkurpitsaa.
Panosta:
  • Lisää vielä ruokakermaa saadaksesi täyteläisemmän maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti