Annoksia n. 4 kpl, n. 420 kcal/annos 400 g naudan paistijauhelihaa 1 x sipuli 3 x valkosipulinkynttä 1 prk tomaattimurskaa 2-3 rkl ketsuppia oliiviöljyä ruokosokeria mustapippuria oreganoa basilikaa vettä täysjyväspaghettia parmesanjuustoa Valmistus Silppua sipulit pieniksi, valkosipulin voit halutessasi murskata, mutta karkea silppukin ajaa tässä saman asian. Kuullota sipulit öljyssä kuumalla pannulla, lisää sitten jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta mustapippurilla. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä vajaan purkillisen verran vettä (tässä taas kannattaa käyttää se purkin huuhteluvesi). Mausta ketsupilla sekä yrteillä, viimeisenä ripauksena lisää vielä sokeri tuomaan hieman makeutta. Anna kiehua kasaan, tätä et voi kypsentää liian pitkään. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan, älä ylikeitä sitä. Käytän itse pastan keitinvedessä aina ripauksen suolaa sekä tilkan oliiviöljyä. Ripottele päälle parmesania ja tarjoile esim. patongin ja punaviinin kanssa. | Vinkkejä:
|
Ruoanlaitto ei vaadi kuin mielikuvitusta. Rohkeasti kokeilemaan, opit parhaiten tekemällä itse.
keskiviikko 1. syyskuuta 2010
Spaghetti ja pastakastike
En kehtaa kutsua perinteistä pastakastikettani bologneseksi, vaikka se sitä ehkä muistuttaa. Tämä on oma muunnelmani äidin pastakastikkeesta, jota olen vuosien varrella muokannut omaan makuuni sopivaksi. Epäaidon siitä tekee mm. ketsuppi, mutta en ole jaksanut kokeilla pääsisinkö aidompaan tulokseen tomaattipyreellä, balsamicolla ja sokerilla. Mielestäni tämä kelpaa kuitenkin muiden tomaattisten "bolognesekastikkeiden" kanssa vertailussa varsin hyvin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti