keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Spaghetti ja pastakastike

En kehtaa kutsua perinteistä pastakastikettani bologneseksi, vaikka se sitä ehkä muistuttaa. Tämä on oma muunnelmani äidin pastakastikkeesta, jota olen vuosien varrella muokannut omaan makuuni sopivaksi. Epäaidon siitä tekee mm. ketsuppi, mutta en ole jaksanut kokeilla pääsisinkö aidompaan tulokseen tomaattipyreellä, balsamicolla ja sokerilla. Mielestäni tämä kelpaa kuitenkin muiden tomaattisten "bolognesekastikkeiden" kanssa vertailussa varsin hyvin.



Annoksia n. 4 kpl, n. 420 kcal/annos

400 g naudan paistijauhelihaa
1 x sipuli
3 x valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
2-3 rkl ketsuppia
oliiviöljyä
ruokosokeria
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
vettä

täysjyväspaghettia

parmesanjuustoa


Valmistus
Silppua sipulit pieniksi, valkosipulin voit halutessasi murskata, mutta karkea silppukin ajaa tässä saman asian. Kuullota sipulit öljyssä kuumalla pannulla, lisää sitten jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta mustapippurilla. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä vajaan purkillisen verran vettä (tässä taas kannattaa käyttää se purkin huuhteluvesi). Mausta ketsupilla sekä yrteillä, viimeisenä ripauksena lisää vielä sokeri tuomaan hieman makeutta. Anna kiehua kasaan, tätä et voi kypsentää liian pitkään.

Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan, älä ylikeitä sitä. Käytän itse pastan keitinvedessä aina ripauksen suolaa sekä tilkan oliiviöljyä.

Ripottele päälle parmesania ja tarjoile esim. patongin ja punaviinin kanssa.
Vinkkejä:
  • Kannattaa kokeilla yrttimaustettua tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia.
  • Chilimaustetulla tomaattimurskalla saat hieman potkua, jätä myös sokeri pois ja silppua joukkoon tuore chili.
  • Teen itse tämän pastakastikkeen ohjeen mukaan myös lasagnen lihakastikkeen.
Pihistä:
  • Jätä pois parmesan tai korvaa perinteisellä (kevyemmällä) juustoraasteella.
  • Jos käytät makeutettua ketsuppia voit hyvin jättää sokerin pois. Maista kastikkeen makeutta.
Panosta:
  • Lorauta pastakastikkeen joukkoon tilkka punaviiniä, se tekee mausta täyteläisemmän.
  • Pyöräytä kypsän, valutetun pastan joukkoon tippa oliiviöljyä tuomaan kiiltoa ja makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti