Annoksia n. 6-9 kpl, n. 550-370 kcal/annos Pohja 1 l kevytmaitoa 4 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja 1 dl vehnäleseitä 4 x kananmuna suola Täyte 400 g naudan paistijauhelihaa 180 g pekonikuutioita 150 g emmental-juustoraaste (rasvaa 17 %) 1 x sipuli 1 x paprika 1 x omena mustapippuri timjami Pohjataikina Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota sen aikaa kun valmistelet täytteen. Sekoita vielä kevyesti ennen kuin kaadat taikinan pellille leivinpaperin päälle, sillä leseet painuvat helposti taikinan pohjalle. | Vinkkejä:
|
Paista pannulla pekonikuutiot ilman rasvaa, niissä on sitä varsin riittävästi jo omasta takaa. Kun ne ovat kevyesti ruskistuneet, lisää pannulle silputtu sipuli sekä jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta vielä pippurilla oman maun mukaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja tämän jälkeen kaada joukkoon paistettu liha-sipuliseos, joka uppoaa taikinan sekaan. Levitä tasaiseksi, ota mukaan myös pannulle jäänyt rasva, sillä taikinassa itsessään ei ole lainkaan rasvaa. Pilko pieniksi omena (en katsonut tarpeelliseksi kuoria sitä) sekä paprika ja ripottele ne myös taikinan joukkoon. Mausta timjamilla ja halutessasi vielä suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Anna jäähtyä hetken aikaa, ennen kuin leikkaat pannarin annoksiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti