sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Jauhelihapannari

Pannukakku on muutakin kuin jälkiruoka, niin hullulta kuin ajatus saattaakin kuulostaa, niin suolainen pannari on ihan kokeilemisen arvoinen. Söin vuosia sitten ensimmäistä kertaa suolaista pannukakkua ystäväni äidin tekemänä pizzapannarina, joka oli yllättävän hyvää. Tämä resepti on puolestaan saanut alkunsa erään entisen työkaverini ohjeesta.




Annoksia n. 6-9 kpl, n. 550-370 kcal/annos

Pohja
1 l kevytmaitoa
4 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
4 x kananmuna
suola

Täyte
400 g naudan paistijauhelihaa
180 g pekonikuutioita
150 g emmental-juustoraaste (rasvaa 17 %)
1 x sipuli
1 x paprika
1 x omena
mustapippuri
timjami


Pohjataikina
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota sen aikaa kun valmistelet täytteen. Sekoita vielä kevyesti ennen kuin kaadat taikinan pellille leivinpaperin päälle, sillä leseet painuvat helposti taikinan pohjalle.
Vinkkejä:
  • Kokeile erilaisia täytteitä mielesi mukaan, esim. kinkkua, tomaattia, ananas tai muita kasviksia. Suolainen pannari on pizzamainen, siihen soveltuvat aika pitkälti pizzan täytteetkin.
Pihistä:
  • Juustoraasteen voit myös jättää pois, pannarissa on runsaasti syötävää myös ilman sitä.
  • Voit huoletta vähentää lihan osuutta tai vaihtaa esim. pekonit kokonaan kasviksiin.
Panosta:
  • Sen sijaan, että käyttäisit leivinpaperia uunipellillä, voitele tyhjä pelti ja kuumenna se uunissa. Kun kaadat taikinan sen päälle, saat rapeamman pohjan.
Täyttäminen
Paista pannulla pekonikuutiot ilman rasvaa, niissä on sitä varsin riittävästi jo omasta takaa. Kun ne ovat kevyesti ruskistuneet, lisää pannulle silputtu sipuli sekä jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta vielä pippurilla oman maun mukaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja tämän jälkeen kaada joukkoon paistettu liha-sipuliseos, joka uppoaa taikinan sekaan. Levitä tasaiseksi, ota mukaan myös pannulle jäänyt rasva, sillä taikinassa itsessään ei ole lainkaan rasvaa. Pilko pieniksi omena (en katsonut tarpeelliseksi kuoria sitä) sekä paprika ja ripottele ne myös taikinan joukkoon. Mausta timjamilla ja halutessasi vielä suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Anna jäähtyä hetken aikaa, ennen kuin leikkaat pannarin annoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti