Annoksia n. 2-4 kpl 1 x kananmunan keltuainen 1 rl sokeria 1 tl vaniljasokeria 250 g mascarpone-juustoa 1,7 dl vahvaa mustaa kahvia 1 rkl kahvilikööriä (esim. Kahlua) 1 pkt savoiardi-keksejä (n. 10-12 kpl) 1-2 rkl kaakaojauhetta Valmistus Mittaa sokerit kulhoon ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi yhdessä kananmunan keltuaisen kanssa. Vaikka pienen määrän vatkaaminen on turhauttavaa, se on silti vaivan arvoista, sillä mitä kuohkeampaa seos on, sen parempi. Kääntele mascarpone tasaisesti seokseen. Lopputulos on kuohkeaa ja kermaista. Sekoita toisessa kulhossa kahvi sekä kahvilikööri. Kokoa annos kostuttamalla keksit yksitellen kahvi-likööriseoksessa ja kasaamalla niistä kerros kulhon/vuoan pohjalle. Levitä tämän jälkeen päälle tasainen kerros mascarponevaahtoa. Asettele sitten uusi kerros kostutettuja keksejä ja päälimmäiseksi uusi kerros vaahtoa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään mielellään ainakin muutaman tunnin ajaksi. Maku mehevöityy ja keksit pehmenevät tasaiseksi kakkukerrokseksi. Ennen tarjoilua ripottele siivilän avulla pinnalle kaakaojauhetta. | Vinkkejä:
|
Ruoanlaitto ei vaadi kuin mielikuvitusta. Rohkeasti kokeilemaan, opit parhaiten tekemällä itse.
sunnuntai 5. syyskuuta 2010
Tiramisu
Äidin italialaisesta keittokirjasta, jonka nimeä en valitettavasti muista, talteen otettu tiramisu-ohje on osoittautunut olevan vertaansa vailla. Tällä ohjeella tulee varsin aidon kaltaista tiramisua, eikä mitään suklaakakkukopiota. Koska aidot ainekset ovat joskus vaikeasti löydettävissä, on kaapissani nykyisellään lähes aina savoiardi-keksejä sekä mascarponea sillä ostan niitä silloin kun edelliset on käytetty loppuun ja satun löytämään niitä kaupasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti