lauantai 25. syyskuuta 2010

Uunimakkara

Tätä varten ei oikeastaan juurikaan tarvitse kokata, vaan lähinnä maustaa ja yhdistellä sopivia puolivalmisteita. Toki voit tehdä enemmänkin itse, mutta näin pääset melko vähällä vaivalla.




Annoksia n. 2-4 kpl

200 g A-luokan lenkkimakkaraa
1 x tomaatti
0,5 pss juustoraastetta (rasvaa 17 %)
1 pss pakastekasviksia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

yrttinen perunamuusi (Apetit, pakaste)


Valmistus
Puolita tomaatti ja leikkaa siitä ohuita puolikkaita siivuja. Leikkaa makkaraan viiltoja ja laita jokaiseen viiltoon viipale tomaattia. Nosta makkarat vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Kaada jäiset pakastekasvikset makkaran keskelle vuokaan ja ripottele niiden päälle hieman suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Näin saat kasviksiin enemmän makua. Paista vuokaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoile perunamuusin kanssa, lisäksi sinappia.
Vinkkejä:
  • Makkaraa on moneen makuun, itse haluan omani mahdollisimman lihaisena, eli ainakin sen lihapitoisuuden tulisi olla yli 70 %. Silläkin on eroa onko kyseessä "lihaa" vai "lihaa ja lihankaltaisia sivutuotteita". Osta kuitenkin sitä, mistä itse pidät eniten.
  • Juustoraaste on kätevää, mutta jos sitä ei ole niin voit yhtä hyvin höylätä juustohöylällä viipaleita makkaran päälle.
Panosta:
  • Valmista itse perunamuusi, mausta se tuoreilla yrteillä tai esim. valkosipulilla.
  • Pilko tuoreita kasviksia mukaan uuniin, tarvittaessa esikeitettyinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti