keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tonnikalapiirakka

Pidän piirakkaohjeista, mutta onnistun yleensä soveltamaan niitä niin sujuvasti, etten osaa enää toistaa lopputulosta. Olen saman tonnikalapiirakan ohjeen mukaan tehnyt ainakin kolme erilaista piirakkaa. Vaihtelun vuoksi tässä kuitenkin eri ohjetta mukailemalla tehty piirakka, joka muuttui sen mukaan mitä jääkaapissa sattui olemaan.



Alkuperäinen ohje: Mehevä tonnikalapiirakka / Kotikokki.net

Annoksia n. 6 kpl, n. 225 kcal/annos

Pohja
1 prk kermaviiliä (rasvaa 6 %)
1 x kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl grahamtäysjyväjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 prk tonnikalaa vedessä
1 x paprika
1 x punasipuli
200 g ruohosipulituorejuustoa (rasvaa 13 %)
2 x kananmuna
sitruunapippuri
timjami


Pohjan taikina
Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Vaivaa sitten joukkoon kermaviili ja kananmunat. Sekoita kunnes taikina on tasaista, se jää tahmeaksi. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle.
Vinkkejä:
  • Vaihda paprika johonkin toiseen mieleiseesi kasvikseen.
  • Voit tehdä pohjan myös pelkillä vehnäjauhoilla.
  • Kokeile myös muun makuisia tuorejuustoja.
Pihistä:
  • Saat vieläkin kuitupitoisemman pohjan, jos vaihdat osan jauhoita leseisiin.
Panosta:
  • Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ennen paistamista, esim. emmentalia.

Täyttäminen
Valuta tonnikala ja levitä taikinan päälle. Silppua paprika suikaleiksi ja leikkaa sipuli renkaiksi, ripottele kasvikset tonnikalan päälle. Sirottele hieman sitruunapippuria sekä timjamia mausteeksi. Sekoita kulhossa keskenään kananmunat ja tuorejuusto, kaada sitten seos piirakan päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min, anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti