Alkuperäinen ohje: Mehevä tonnikalapiirakka / Kotikokki.net
Annoksia n. 6 kpl, n. 225 kcal/annos Pohja 1 prk kermaviiliä (rasvaa 6 %) 1 x kananmuna 1 dl vehnäjauhoja 1,5 dl grahamtäysjyväjauhoja 2 tl leivinjauhetta Täyte 1 prk tonnikalaa vedessä 1 x paprika 1 x punasipuli 200 g ruohosipulituorejuustoa (rasvaa 13 %) 2 x kananmuna sitruunapippuri timjami Pohjan taikina Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Vaivaa sitten joukkoon kermaviili ja kananmunat. Sekoita kunnes taikina on tasaista, se jää tahmeaksi. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle. | Vinkkejä:
|
Täyttäminen
Valuta tonnikala ja levitä taikinan päälle. Silppua paprika suikaleiksi ja leikkaa sipuli renkaiksi, ripottele kasvikset tonnikalan päälle. Sirottele hieman sitruunapippuria sekä timjamia mausteeksi. Sekoita kulhossa keskenään kananmunat ja tuorejuusto, kaada sitten seos piirakan päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min, anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti