lauantai 11. syyskuuta 2010

Juures-jauhelihavuoka

Tuoreet punajuuret ovat hyviä ja tosi syksyisiä, mutta itse en ole vielä keksinyt kovin montaa reseptiä, joihin niitä käyttäisi. Lisäksi tässä kerrankin ohje, johon ei tule perunaa, pastaa eikä riisiä - eli on täydellinen kun kaipaat vaihtelua samaan vanhaan ruokavalioon. Alkuperäisen ohjeen mukaan tämä on pata, mutta ei sitä kyllä padassa valmisteta, joten vuoka kuvastaa sitä paremmin.



Alkuperäinen ohje: Juures-jauhelihapata / KG 7/2009
Annoksia n. 4 kpl, n. 200 kcal/annos

1 x bataatti
3 x punajuuri
1 x sipuli
400 g naudan paistijauhelihaa
suolaa
mustapippuria
oreganoa
lihaliemikuutio
oliiviöljyä

turkkilaista jogurttia


Valmistus
Kiehauta punajuuret, keitä niitä kuorineen noin 20 min. Paista sillä aikaa jauheliha ja pilkottu sipuli pienessä määrässä öljyä pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi paloiksi tai suikaleiksi. Laita bataatti vuokaan ja lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos. Kuori keitetyt punajuuret ja pilko ne vastaavasti paloiksi tai suikaleiksi. Punajuurien ei tarvitse olla pehmeän muussaantuneita, vaan ne saavat olla hieman pureskeltavia. Liuota lihaliemikuutio noin 2 dl vettä. Sekoita ainekset vuoassa ja kaada joukkoon lihaliemi sekä mausta oreganolla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.
Vinkkejä:
  • Kasvisversion saat kun jätät kokonaan lihan pois ja vaihdat kasvisliemeen. Maistuu varmasti sellaisenaan tai korvaa käyttäen esim. juustoa.
  • Huuhtele punajuuria haaleassa vedessä kuorimisen välissä, niin et polta sormiasi.
  • Onnistut varmaan myös kokonaisilla säilykepunajuurilla, kun pilkot ne kypsentämättä suoraan vuokaan.
Pihistä:
  • Tarjoile paksun turkkilaisen jogurtin sijaan kevytkermaviilin kera.
Panosta:
  • Paista jauhelihan mukana joukkoon myös pekonia.
  • Murenna joukkoon vuohenjuustoa, fetakin soveltuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti