Alkuperäinen ohje: Uuniperunat texmex- tai savulohikastikkeella / RuokaPirkka 9/10
Annoksia n. 4-6 kpl 1-2 kpl isoa uuniperunaa / hlö (esim. Rosamunda) 150 g lämminsavulohta 0,5 x purjosipuli 1 prk kermaviiliä (rasvaa 6 %) 1 dl kevytmajoneesia (rasvaa 15 %) 3 rkl makeaa chilikastiketta tilliä sitruunapippuria Uuniperunat Pese perunat huolella, joko juuresharjan tai perunahansikkaiden avulla. Itse syön uuniperunoista yleensä myös kuoret, tästä syystä en halua hiekan ropisevan hampaissa. Kaada laakean uunivuoan pohjalle reilu kerros merisuolaa, se pitää perunat paikoillaan ja samalla myös kevyesti maustaa niitä. Viillä kevyt ristiviilto perunoiden päällipuolelle ja aseta ne rinnakkain vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa vajaan tunnin verran. | Vinkkejä:
Pihistä:
Panosta:
|
Perunoiden ollessa uunissa, valmista savulohikastike viileään maustumaan. Suikaloi purjo hienoksi silpuksi. Sekoita kuljossa kermaviili, kevytmajoneesi ja chilikastike. Lisää joukkoon purjo sekä pieneksi murennettu kala. Mausta ripauksella tilliä ja sitruunapippuria, sekoita ja siirrä jääkaappiin seisomaan.
Melkein valmista...
Kokeile perunoiden kypsyyttä cocktailtikulla tai haarukalla, kun ne ovat pehmenneet ne ovat kypsiä ja voit ottaa ne uunista. Nosta perunat pois suolan päältä ja asettele lautasille. Leikkaa perunat ristikkäin halki ja purista niitä kevyesti kokoon. Tarjoile kylmän savulohikastikkeen kanssa, kaveriksi salaattia ja viinin ystävälle puolikuiva valkoviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti