Annoksia n. 4-6 kpl, n. 600-400 kcal/annos Jauhelihakastike 400 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa 10 %) 1 x sipuli 3-4 valkosipulinkynttä 1 prk tomaattimurskaa 1-2 rkl ketsuppia vettä oliiviöljyä ruokosokeria mustapippuria basilikaa oreganoa Juustokastike 25 g voita 2 rkl vehnäjauhoja 8 dl kevytmaitoa 150 g emmentaljuustoraastetta (rasvaa 17 %) muskottia valkopippuria suolaa täysjyvälasagnelevyjä Jauhelihakastike Hienonna sipulit ja paista ne kevyesti kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, paista kypsäksi ja mausta mustapippurilla. Kaada sekaan tomaattimurska, lisää loraus vettä (se tölkin huuhteluvesi ehdottomasti) sekä ketsuppi. Mausta vielä yrteillä ja ripauksella ruokosokeria ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes olet valmis kasaamaan lasagnen. Juustokastikkeen haaste Mittaa voi kattilaan ja sulata se kuumalla lämmöllä. Ota kattila pois levyltä hetkeksi, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Seoksen kuuluu jäädä tahmeaksi, ei rakeiseksi. Lisää tarvittaessa enemmän voita tai esim. ruokaöljyä. Kuumenna hetken jotta voi-jauhoseos kiehahtaa, mutta se ei saa ruskistua. Kaada joukkoon maito ja sekoita huolella pohjaa myöten. Ripottele juustoraaste joukkoon muutamassa erässä jotta se sulaa kunnolla kastikkeeseen. Anna kiehahtaa jotta kastike saostuu, mutta muista sekoittaa tasaiseen tahtiin, ettei kastike pala pohjaan. Mausta muskotilla, suolalla ja valkopippurilla. | Vinkkejä:
|
Öljyä lasagnevuoka ensin kevyesti. Kaada pohjalle vähän juustokastiketta ja levitä tasaiseksi. Peitä lasagnelevyillä, joiden päälle lisää osa jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Levitä kastikkeet kerrokseen tasaiseksi ja peitä taas lasagnelevyillä. Tästä määrästä saat kaksi tai kolme kerrosta. Päälimmäisen lasagnelevykerroksen päälle kaadetaan vielä ohuesti juustokastiketta (kuivat lasagnelevyt rullautuvat uunissa) ja voit ripotella pinnalle vielä vähän juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti