lauantai 25. syyskuuta 2010

Kurkkuraita

Raita kuuluu intialaisen ruoan seuraksi, se on kuin vastine kreikkalaiselle tsatsikille. Valmista se ennen itse pääruokaa ja anna maustua jääkaapissa.



Alkuperäinen ohje: Kurkkuraita / RuokaPirkka 9/10
Annoksia n. 4-6 kpl

2-3 dl paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
0,5 x kurkku
3 rkl hienonnettua minttua
suolaa


Valmistus
Raasta ensin kurkku karkeaksi raasteeksi siivilään ja valuta siitä ylimääräinen neste pois. Voit hieman puristella raastetta käsin auttaaksesi nesteen valumista. Silppua tuore minttu hienohkoksi silpuksi. Sekoita keskenään jogurtti, kurkkuraaste sekä minttu ja mausta pienellä ripauksella suolaa. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Vinkkejä:
  • Mausta halutessasi vielä lorauksella sitruunamehua.
  • Kokeile mintun sijaan silputtua tuoretta korianteria.

Pihistä:
  • Käytä rasvatonta maustamatonta jogurttia. Voit valuttaa jogurtin myös esim. suodatinpussin läpi, jolloin saat siitä ylimääräistä nestettä pois eikä raita jää liian vetiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti