lauantai 25. syyskuuta 2010

Intialainen possu-pähkinäkastike

Kotitekoista intialaista, yhdistä tämä edellisen kurkkuraidan sekä sitä edellisen chapati-leipien ohjeiden kanssa. Maukasta ja suhteellisen helppoa valmistaa.



Alkuperäinen ohje: Intialainen possu / RuokaPirkka 9/10
Annoksia n. 4-6 kpl

0,5 x purjosipuli
2 x porkkana
1 x paprika (punainen)
300 g porsaansuikaleita (maustamaton)
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl maustamatonta paksua jogurttia (esim. turkkilaista)
inkivääriä
garam masalaa
vettä
suolaa
oliiviöljyä
cashewpähkinöitä

tummaa riisiä


Valmistus
Huuhtele kasvikset, kuori porkkanat ja poista paprikan siemenkota. Suikaloi kasvikset hienoiksi suikaleiksi. Ruskista pannulla ensin porsaansuikaleet pienessä määrässä öljyä, lisää sitten joukkoon kasvikset sekä hieman lisää öljyä. Kun olet paistanut kasviksia hetken, mausta garam masala -jauheella, suolalla ja tomaattipyreellä. Raasta joukkoon reilun teelusikallisen verran inkivääriä. Lisää joukkoon jogurtti sekä loraus vettä, jotta saat kastikkeesta sopivan paksuista. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla kevyesti ja ripottele kastikkeen pinnalle juuri ennnen tarjoilua. Varo käräyttämästä pähkinöitä pannulla - näin minulle käy valitettavan usein. Tarjoile keitetyn tumman riisin kanssa, lisukkeiksi kurkkuraita sekä chapati-leipiä.
Vinkkejä:
  • Valmiiden porsaansuikaleiden sijaan ostan usein maustamattomia ohutleikkeitä tai ulkofileetä. Näistä suikaloimalla saan mieleisempiä suikaleita, ilman ylimääräistä rasvaa ja kalvoja.
  • Kokeile jogurtin sijaan kookosmaitoa tai -kermaa.
  • Halutessasi oikein ohuita kasvissuikaleita, suikaloi ne kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuuntaan.
  • Tuore inkivääri säilyy pakastimessa pitkään ja sen voi raastaa ruoan joukkoon myös jäisenä. Voit myös ostaa valmiina säilykkeenä inkivääriraastetta.
Pihistä:
  • Käytä vähärasvaista maustamatonta jogurttia.
  • Vaihda tuore inkivääri jauheeseen, käytä sitä hieman reilummin.
Panosta:
  • Tarjoa kastikkeen kanssa tumman riisin sijaan basmati- tai jasmiiniriisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti