Alkuperäinen ohje: Vadelmainen paholaisenkakku / Glorian ruoka&viini 3/2010
Annoksia n. 10-12 kpl Pohja 100 g tummaa suklaata 4 dl vehnäjauhoja 2,5 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 4 dl sokeria 2 x kananmuna 1 prk (200 g) ranskankermaa 1 dl rypsiöljyä 1,5 tl piparminttuaromia 1 tl valkoviinietikkaa 2 dl kiehuvan kuumaa vettä Täyte 400 g maitorahkaa 250 g mascarponejuustoa 4 rkl tomusokeria 1 tl vanilja-aromia 3/4 dl vadelmakastiketta 4 dl vadelmia Kastike 1 litra vadelmia 1,5 dl hyytelösokeria Kostutus 0,5 dl maitoa 2 tl vaniljasokeria Kuorrutus 2 dl vettä 1 dl hyytelösokeria vadelmia mintunlehtiä Kakkupohja Rouhi suklaa pieneksi ja sekoita rouhe muiden kuivien aineiden kanssa. Lisää joukkoon kananmunat, ranskankerma, öljy, piparminttu ja viinietikka. Kääntele ainekset sekaisin, taikinaa ei tarvitse vatkata. Kaada joukkoon vielä kiehuvan kuuma vesi ja sekoita taikina takaiseksi. Kaada öljyttyyn vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 1 h. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla, kakku saa jäädä meheväksi eli tikkuun saa tarttua vielä pieniä muruja taikinaa. Peitä kakkuvuoka foliolla otettuasi sen uunista ja anna jäähtyä peitettynä ensin noin 30 min, jotta kosteus ei haihdu. Irrota tämän jälkeen kakku (varovasti!) vuoasta ja nosta ritilän päälle jäähtymään, peitä kuitenkin päältä vielä foliolla. Kakku saa jäähtyä parin tunnin ajan. | Vinkkejä:
|
Mittaa vadelmat kattilaan, jos käytät tuoreita vadelmia voit lisätä myös lorauksen vettä. Kiehauta kunnes vadelmat soseutuvat. Painele vadelmat siivilän läpi toiseen astiaan jotta saat hienoa sosetta ilman siemeniä. Kaada sose takaisin kattilaan, mittaa joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin kylmenemään.
Kakun kokoaminen
Valmista täyte sekoittamalla keskenään rahka, mascarpone, tomusokeri ja vadelmakastike. Kun seos on tasaista, kääntele joukkoon vielä vadelmat. Leikkaa kakku kolmeen osaan (varovasti, katso vinkit) ja jätä kohonnut osa päälimmäiseksi kerrokseksi. Jaa täyte kahteen kerrokseen tasaisesti, sitä ei välttämättä tarvitse levittää reunoille asti, sillä kakku on sen verran tuhtia tavaraa, että täyte valuu helposti reunoille. Koristele asettelemalla päälle tuoreita vadelmia. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi ja valuta sitten marjojen ja kakun päälle, saat mukavan kiillon myös suklaakakulle. Viimeistele mintun lehdillä, tarjoile vaikka heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti