maanantai 16. elokuuta 2010

Juustotäytteiset raviolit ja kasviksia

Tuorepastaa on kiva kokata, etenkin sen lyhyen keittoajan takia. Juustotäytteiset raviolit ja tortellinit ostan mieluiten valmiina, vaikka ravioleja on joskus tullut tehtyä kyllä ihan tyhjästäkin. Ongelmallista mielestäni on yleensä keksiä niille jokin lisuke, mutta tämä mukailtu resepti oli varsin hyvä.



Alkuperäinen ohje: Tuorepastasalaatti / Yhteishyvä Ruoka 8.10
Annoksia 2 kpl, n. 615 kcal/annos

250 g juustotäytteisiä ravioleja
1 x tuore parsakaali
250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl vihreää pestoa
0,5 dl pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
suolaa

Valmistus
Erittäin helppo ruoka valmistaa. Pilko ensin parsakaalin kukinnot sopivan kokoisiksi paloiksi ja keitä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Lisää tuorepasta joukkoon kiehumaan ja keitä juuri pakkauksen ohjeen mukaan, yleensä noin 3 min. Valuta siivilässä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen loppuu. Kaada parsakaalit ja pasta takaisin kattikaan. Lisää päälle puolikkaiksi pilkotut kirsikkatomaatit, hienonnettu basilika sekä pesto ja sekoita tasaiseksi. Annostele lautasille ja paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä hetken ja ripottele ne annosten päälle.

Vinkkejä:
  • Voit käyttää pakasteparsakaalia, jos tuoretta ei ole saatavilla. Keitä tällöin vähemmän aikaa, parsakaalin tulee jäädä pureskeltavaksi eikä muussaantua kokonaan.
  • Pinjansiemenet voi korvata myös esim. cashew-pähkinöillä.
Pihistä:
  • Jätä pois pinjansiemenet sekä tuore basilika, pestohan itsessään sisältää jo samoja aineksia.
Panosta:
  • Tee raviolit itse.
  • Valmista oma pesto.
  • Lisää paistettua tai grillattua kanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti