Alkuperäinen ohje: Kermaviili-omenapiiras / Katariinan keittiössä
Annoksia n. 8-10 kpl, n. 410-325 kcal/annos Pohja 150 g voita 1,5 dl ruokokidesokeria 2 x kananmuna 1,5 tl leivinjauhetta 2 dl graham-täysjyvävehnäjauho 1,5 dl vehnäjauho Täyte 4 x omena 1 prk kermaviiliä (rasvaa 6 %) 1 x kananmuna 1,5 dl vaniljakastiketta (rasvaa 9 %) 0,5 dl ruokokidesokeria vanilja-aromia kanelia Piirakan pohja Anna voin pehmentyä hetken aikaa huoneenlämmössä tai lämmitä muutamia sekunteja mikrossa, älä kuitenkaan sulata. Vatkaa voi ja sokeri paksuksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vaivaa ne sitten taikinaan. Taikina jää tahmeaksi, saat sen helpoimmin levitettyä vuokaan kostein sormin. | Vinkkejä:
|
Kuori ja viipaloi omenat, sekä asettele ne piirakkapohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja vatkaa kevyesti tasaiseksi seokseksi, mausta mieleiseksi kanelilla ja vaniljalla. Kaada seos omenoiden päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti