Alkuperäinen ohje: Lihatortillat / Yhteishyvä Ruoka 8.10
Annoksia n. 4-6 kpl, n. 350 kcal/annos 800 g naudan paistia oliiviöljyä merisuolaa mustapippuria 1 x sipuli 1 x punasipuli 2 x makea suippopaprika oliiviöljyä piripiri-mausteseos 1 rkl ruokosokeria mustapippuri tomaatteja jääsalaattia vuohenjuustoa (10 % rasvaa) tuore basilika salsa, esim. valkosipulilla maustettu täysjyvätortillalättyjä Paistin valmistus Hiero paistin pintaan pippuria, suolaa ja öljyä. Kuumenna paistipannu todella kuumaksi ilman mitään rasvaa. Suosittelen vahvasti valurautapannua, koska muut eivät kovin kestä kunnon kuumentamista. Muista myös liesituuletin, muutoin palohälyttimesi saattaa hyvinkin nopeasti muistuttaa olemassaolostaan. Paista noin puoli minuuttia paistia kuumalla pannulla joka puolelta (muista myös sivut ja päädyt) jotta se sulkeutuu ja pitää maut sisällään. Tarkoitus ei tässä vaiheessa ole kypsentää, vaan ainoastaan sulkea pinnat. Kun paisti on kauttaaltaan kauniin ruskea, siirrä uuninkestävään astiaan ja tökkää keskelle lämpömittari (suosittelen digitaalista, saat tarkemman lukeman). Siirrä paisti uuniin ja paista 125 asteen lämmössä, kunnes sisälämpötila on vähintään 56 astetta. Aseta paistin lämpötila oman maun mukaan, tämä oli sisältä mehevä ja punertava. Paistoaika vie ainakin reippaan tunnin ja kun paisti on valmis, kääräise se folioon lepäämään muiden tarpeiden valmistuksen ajaksi. Annostelua varten leikkaa paisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tortillojen kokoamista. | Vinkkejä:
Panosta:
|
Paprika-sipulihöystö
Käytä samaa pannua, kuin paistin ruskistamiseen. Sen huuhteleminen välissä ei ole tarpeen, vaan öljyn kanssa uudelleen kuumentaminen irrottaa paistista pannulle jääneet maut. Kuori ja lohko sipulit reiluiksi lohkoiksi ja paista hetken aikaa öljyssä pannulla. Pilko myös suippopaprikat reiluiksi paloiksi (noin 1 cm x 1 cm), poista tietysti kanta ja siemenet. Lisää paprikapalat pannulle, kun sipulit ovat jo saaneet vähän väriä. Kypsennä hetken aikaa, mutta älä anna paprikan mennä ihan muusiksi. Mausta mustapippurilla, piripiri-mausteseoksella ja ruokosokerilla ja kääntele vielä huolellisesti sekaisin. Kaada pannulle noin 0,5 dl vettä, jotta viimeisetkin maut irtoavat pannulta ja imeytyvät sekoitukseen. Käännä lämpö pois ja jätä lämpimälle pannulle maustumaan.
Kokoaminen
Tortillat kannattaa lämmittää tarpeen mukaan 1 kpl/ruokailija ja koota annokset kerroksittain suoraan lautasille. Levitä pohjalle ensin noin 1 rkl salsaa, tämän päälle pari salaatinlehteä repäistynä pienemmiksi palasiksi, sitten pari rkl paprika-sipulihöystöä ja asettele tämän päälle muutama viipale paistia (viipaleiden paksuudesta riippuen, noin 3-4 kpl/tortilla). Kuutioi tomaatti (0,5 kpl/annos) sekä pala vuohenjuustoa ja ripottele annoksen päälle. Viimeistele repimällä pinnalle vielä muutama tuore basilikan lehti.
Hienoa saara, hyvännäköinen ruokablogi! Tulen kokeilemaan!
VastaaPoista