maanantai 23. elokuuta 2010

Italialaiset broilerileikkeet ja paistettuja kasviksia

Erittäin maukas tapa valmistaa broileria, sekä kätevä tapa käyttää loput Naan-pizzoista yli jäänyt ilmakuivattu kinkku. Kaveriksi olisi soveltunut myös mm. riisi tai couscous.



Alkuperäinen ohje: Italialaiset broilerileikkeet / Ruokamaailma 08/10
Annoksia n. 2-4 kpl, n. 780-390 kcal/annos

4 kpl maustamattomia broilerin fileeleikkeitä
125 g mozzarellaa (rasvaa 9 %)
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1 x keltainen kesäkurpitsa
1 x vihreä paprika
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa


Broilerien valmistus
Fileet kannattaa ensin nujia tasaisemmiksi, jotta niiden täyttäminen ja taittaminen onnistuu sujuvammin. Mausta leikkeen ulkopuoli öljyllä, suolalla ja kuivatulla basilikalla. Jos mozzarella on kokonaisena pallona, viipaloi se tasaisiksi viipaleiksi (n. 2 kpl/filee).  Käännä broilerin filee ympäri ja asettele toiseen laitaan kinkku, sen päälle mozzarellaviipaleet, pari lehteä tuoretta basilikaa (tai lisää kuivattua) ja taita päälle loput kinkkuviipaleesta. Taita broilerin filee kokoon ja kiinnitä parilla cocktailtikulla.
Vinkkejä:
  • Voit valmistaa sekä broilerit että kasvikset myös grillaamalla.
  • Alkuperäisen ohjeen vinkki nuijia fileet voipaperin sisällä oli kätevä.
Pihistä:
  • Täytä juuston sijaan esim. tomaattiviipaleilla.
  • Käytä ohuen ohuita voileipäkinkun viipaleita ilmakuivatun kinkun sijaan.
Panosta:
  • Käytä rasvaisempaa juustoa tai kokeile myös muita mietoja juustoja.
Paista pannulla miedolla lämmöllä, ei liian kuumalla. Älä öljyä pannua, vaan broilerin pinnassa oleva öljy riittää. Paina tikut läpi paistopuolelta niin, että valtaosa tikusta sojottaa päälipuolella, näin se ei kannattele broileria pannulla. Anna paistua toiselta puolelta niin kauan, että näet myös alemman puolen sisäpinnan olevan kypsä. Käännä, työnnä tikut paremmin läpi toiselle puolelle ja paista myös tätä puolta kunnes sisäpinta on kypsä. Osa juustosta sulaa loppuvaiheessa ja valuu pannulle, siitä ei ole haittaa.


Paistetut kasvikset
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi viipaleiksi. Kypsennä pannulla pienessä tilkassa öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Kasvikset kypsyvät hieman nopeammin kuin broilerit, itse en halua paistaa niitä läpikypsiksi, vaan jätän ne hieman pureskeltaviksi.


Maistuu valkoviinin kanssa, kaveriksi sopii esim. Reilun Kaupan Fairhills Chardonnay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti