Alkuperäinen ohje: Italialaiset broilerileikkeet / Ruokamaailma 08/10
Annoksia n. 2-4 kpl, n. 780-390 kcal/annos 4 kpl maustamattomia broilerin fileeleikkeitä 125 g mozzarellaa (rasvaa 9 %) 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua 1 x keltainen kesäkurpitsa 1 x vihreä paprika basilikaa oliiviöljyä suolaa Broilerien valmistus Fileet kannattaa ensin nujia tasaisemmiksi, jotta niiden täyttäminen ja taittaminen onnistuu sujuvammin. Mausta leikkeen ulkopuoli öljyllä, suolalla ja kuivatulla basilikalla. Jos mozzarella on kokonaisena pallona, viipaloi se tasaisiksi viipaleiksi (n. 2 kpl/filee). Käännä broilerin filee ympäri ja asettele toiseen laitaan kinkku, sen päälle mozzarellaviipaleet, pari lehteä tuoretta basilikaa (tai lisää kuivattua) ja taita päälle loput kinkkuviipaleesta. Taita broilerin filee kokoon ja kiinnitä parilla cocktailtikulla. | Vinkkejä:
|
Paistetut kasvikset
Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika reiluiksi viipaleiksi. Kypsennä pannulla pienessä tilkassa öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Kasvikset kypsyvät hieman nopeammin kuin broilerit, itse en halua paistaa niitä läpikypsiksi, vaan jätän ne hieman pureskeltaviksi.
Maistuu valkoviinin kanssa, kaveriksi sopii esim. Reilun Kaupan Fairhills Chardonnay.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti