sunnuntai 29. elokuuta 2010

Makea broileri-kookoswok

Wokki on helppo valmistaa ja muunnella oman mielen mukaan. Käytän yleensä valmiita wok-vihanneksia pakasteesta ihan laiskuuttani, mutta tuoreilla kasviksilla kyllä lopputulos korvaa vaivan. Tässä ohjeessa nuudeleita ei keitetä erikseen, vaan annetaan niiden kypsyä kookosmaidossa, jonka ansiosta lopputulos on varsin kermainen (ilman kermaa).


Annoksia n. 3-4 kpl, n. 630-470 kcal/annos

400 g maustamatonta broilerin rintafileetä
1 pss wok-vihanneksia (pakaste, Wok Classic)
1 prk (5 dl) kookosmaitoa
150 g täysjyvänuudeleita
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl mango-chutneyä
oliiviöljy
kanafondi
sitruunapippuri


Valmistus
Pilko broilerin fileet sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pienessä määrässä öljyä. Palojen ei tarvitse olla vielä ihan läpikypsiä, ne kypsyvät kyllä vielä muiden ainesten joukossa. Lisää joukkoon mausteet, eli chilikastike, chutney sekä mausta kanafondilla ja sitruunapippurilla. Paista hetken aikaa broileria mausteiden kanssa ja kaada sitten joukkoon kookosmaito. Murenna nuudeleita hieman, jotta saat ne helpommin uppoamaan kookosmaidon joukkoon pannulle, ne toki pehmenevät nopeasti jolloin saat ne paremmin sekoitettua. Kun nuudelit ovat hieman pehmenneet, kaada joukkoon wok-vihannekset. Kypsennä kunnes vihannekset ovat sulaneet ja lämmenneet.
Vinkkejä:
  • Kokeile myös hedelmäisellä wok-vihannesseoksella, esim. karibialaisella.
  • Voit käyttää myös maustamattomia broilerin fileesuikaleita.
  • Kannattaa kokeilla myös kalkkunaa.
Pihistä:
  • Valmiit fileesuikaleet myydään yleensä 250-300 g pakkauksissa, voit näin ollen nipistää broilerin määrästä.
  • Käytä vähärasvaista kookosmaitoa (jos vain kauppasi valikoimasta löytyy).
Panosta:
  • Kokeile kookoskermaa vielä kermaisemman maun aikaansaamiseksi.
  • Lisää kuutioituja hedelmiä, esim. mangoa, persikkaa tai banaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti