torstai 19. elokuuta 2010

Tomaattinen tonnikala-katkarapupasta

Varsin helppo pastaruoka, myös suhteellisen nopea valmistaa ja valmistuu lähestulkoon siitä mitä kaapista sattuu löytymään. Soveltuu monenlaiselle pastalle ja helposti muunneltavissa.



Annoksia n. 4 kpl, n. 480 kcal/annos

1 prk tonnikalapaloja vedessä
100 g katkarapuja
1 x paprika (keltainen)
1 x sipuli
4 x valkosipulin kynsi
2,5 dl tomaatti-vuohenjuusto ruokakermaa (rasvaa 10 %)
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
oliiviöljyä
sitruunapippuria
timjamia

ruispastaa


Valmistus
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kastike valmistuu nopeasti, joten ehdit valmistaa sen veden kiehuessa ja pastan kypsyessä. Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää kuutioitu paprika ja tonnikala ja paista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattimurska, ruokakerma ja katkaravut. Mausta ja anna kiehahtaa kokoon kunnes pasta on valmista.
Vinkkejä:
  • Saat isomman ja ruokaisamman annoksen lisäämällä toisen purkillisen tonnikalaa.
  • Muuntele lisäämällä erilaisia kasviksia, esim. papuja tai kesäkurpitsaa.
  • Kokeile myös tavallista tai chilitomaattimurskaa.
Pihistä:
  • Voit jättää ruokakerman väliin ja tehdä kokonaan kasvispohjaisen kastikkeen.
Panosta:
  • Lisää annokseen tuore- tai vuohenjuustoa.
  • Pilko joukkoon kuutioituja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti