Alkuperäinen ohje: Marjapuuro / Kotiruoka (Isotalo, Kuittinen)
Annoksia n. 4 kpl, n. 250 kcal/annos 1 l vettä 3 dl punaherukoita 2 dl puolukoita 1,5 dl mannasuurimoita 1,5 dl sokeria 1 tl vaniljauutetta Valmistus Marjat kannattaa soseuttaa ensin, ei haittaa vaikka ne olisivat hieman jäisiä, tällöin voit lisätä joukkoon jo muutaman desin lämmintä vettä. Kaada soseutetut marjat kattilaan. Kuorissa on kuitua ja ravinteita, ne kannattaa vain soseuttaa sileäksi, mutta jos et pidä viinimarjojen kivistä, voit vielä siivilöidä soseen siirtäessäsi sen kattilaan. Mittaa joukkoon loput vedestä ja kiehauta. Kun marjaseos kiehuu, sekoita joukkoon ensin sokeri ja vaniljauute (voit myös käyttää vaniljasokeria). Vatkaa sitten tasaisesti joukkoon mannasuurimot ja anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin, ettei puuro pala pohjaan. Jäähdytä huolella ja vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. | Vinkkejä:
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti