perjantai 27. elokuuta 2010

Vaniljainen vispipuuro

Viimeisten punaisten viinimarjojen tuho, sekä samalla pakkasesta pois viime vuoden puolukat jotta olisi tilaa uusille. Tämän voi tehdä kummalla vain tai vaihtoehtoisesti sekoittamalla molempia.



Alkuperäinen ohje: Marjapuuro / Kotiruoka (Isotalo, Kuittinen)
Annoksia n. 4 kpl, n. 250 kcal/annos

1 l vettä
3 dl punaherukoita
2 dl puolukoita
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta


Valmistus
Marjat kannattaa soseuttaa ensin, ei haittaa vaikka ne olisivat hieman jäisiä, tällöin voit lisätä joukkoon jo muutaman desin lämmintä vettä. Kaada soseutetut marjat kattilaan. Kuorissa on kuitua ja ravinteita, ne kannattaa vain soseuttaa sileäksi, mutta jos et pidä viinimarjojen kivistä, voit vielä siivilöidä soseen siirtäessäsi sen kattilaan. Mittaa joukkoon loput vedestä ja kiehauta. Kun marjaseos kiehuu, sekoita joukkoon ensin sokeri ja vaniljauute (voit myös käyttää vaniljasokeria). Vatkaa sitten tasaisesti joukkoon mannasuurimot ja anna hautua hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin, ettei puuro pala pohjaan. Jäähdytä huolella ja vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.
Vinkkejä:
  • Voit myös jättää puuron vispaamatta lopussa, jolloin saat paksumpaa "lohkeavaa" marjapuuroa.
  • Nauti kylmän maidon ja sokerin kanssa.
  • Jos puuro näyttää hautumisen loppuvaiheessa turhan löysältä, voit suurustaa sitä perunajauhoilla, jotka on liuotettu pieneen vesitilkkaan. Sekoita joukkoon ja kiehauta nopeasti.
Pihistä:
  • Voit makeuttaa puuron sokerin sijasta myös makeutusaineella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti