Alkuperäinen ohje: Fantastinen paistettu kana / Alastoman kokin paluu (Oliver, Jamie)
Annoksia n. 4-6 kpl 1 kokonainen broileri 1 sitruuna 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua 3 x valkosipulin kynsi 100 g voi 6 x peruna 3 x porkkana pala palsternakkaa pala mukulaselleriä timjami suolaa mustapippuri Maustevoi Raasta tai silppua sitruunan kuoren keltainen osa, säästä loput sitruunasta sillä se tulee broilerin mausteeksi. Revi ilmakuivattu kinkku pieniksi paloiksi, tämä ei ole kovin tarkkaa touhua ja se on hauskaa tehdä sormin. Hienonna tuoretta timjamia noin reilu kourallinen, jätä paksuimmat varret pilkkomatta. Sekoita keskenään kuorisilppu, kinkku, hienonnettu timjami, suola, pippuri ja hieman pehmennyt voi. Vaivaa seosta käsin, niin saat maustevoin varmasti kunnolla sekaisin. | Vinkkejä:
|
Broilerin valmistus
Sitten epämielyttävin osuus. Varmista, että broileri on kunnolla sulanut, jos käytät pakastebroileria. Nosta broileri jo valmiiksi uunivuokaan, jolloin ei haittaa vaikka maustevoita tippuu vuoan pohjalle. Työnnä sormet lihan ja nahan väliin ja irroita varovaisesti. Levitä maustevoi nahan alle mahdollisimman huolellisesti joka puolelle broileria. Sotkuista, mutta vaivan arvoista. Jos maustevoita jää, hiero vielä loput broilerin pintaan. Halkaise jäljelle jäänyt sitruuna kahdeksi puolikkaaksi ja työnnä puolikkaat broilerin sisään. Voit tehdä pintaan muutaman viillon paksuimpiin lihakohtiin, jotta broileri paistuu huolella. Paista ensin noin 20 minuuttia 225 asteisessa uunissa.
Uunijuurekset
Broilerin paistuessa kiehauta perunoita puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Voit halutessasi pilkkoa perunat esim. lohkoiksi. Kuori ja pilko muut juurekset reiluiksi paloiksi. Nosta broileri uunista ja hetkeksi sivuun uunivuoasta. Kaada juurekset uunivuoan pohjalle ja pyörittele niitä pohjalle valuneessa sulaneessa maustevoissa. Aseta broileri takaisin vuokaan kasvisten joukkoon ja laita vuoka takaisin uuniin. Paista vielä noin 40 minuuttia. Nosta uunista ja peitä foliolla vielä noin 10 minuutin ajaksi, anna makujen vetäytyä ja mehevöityä.
Kaveriksi sopii roséviini, esim. ranskalainen Inés.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti