keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kanarisotto

Tämä ei ole aitoa italialaista risottoa nähnytkään, mutta lähinnä risottoa muistuttava ruoka. Alkuperäinen idea ohjeeseen tuli tuote-esittelijältä ruokakaupassa joskus vuonna kivi ja keppi. Kanarisotto on arkiruoka, joka kuuluu perusresepteihini.




Annoksia n. 4 kpl, n. 570 kcal/annos

300 g broilerin fileesuikaleita
2,5 dl Flora Ruoka kasvirasvavalmistetta (15 % rasvaa)
100 g valkosipulinmakuista tuorejuustoa (15 % rasvaa)
1 pss herne-maissi-paprikaa
4 dl täysjyväriisiä
2,5 dl vettä
oliiviöljyä
kanafondia
sitruunapippuria


Valmistus
Paista broilerin suikaleet wokkipannulla pienessä määrässä öljyä. Mausta sitruunapippurilla ja kanafondilla. Kaada joukkoon "ruokakerma" sekä saman verran vettä (purkin huuhteluvesi irrottaa viimeisetkin tipat mukaan samalla) ja sulata joukkoon tuorejuusto. Kun tuorejuusto on sulanut, lisää herne-maissi-paprika sekä riisi ja käännä lämpöä pienemmälle. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 15 min ja muista välillä sekoittaa, ettei ruoka pala pohjaan.
Vinkkejä:
  • Kanafondin voit korvata kanaliemikuutiolla ja soijakastikkeella.
  • Sitruunapippurin sijaan käy mustapippuri ja sitruunamehu.
  • Toimii broilerin sijasta myös kalkkunalla sekä herne-maissi-porkkanalla.
  • Jos tykkäät marinoiduista broilerisuikaleista, soveltuvat nekin varsin hyvin, etenkin hunajamarinoidut.
  • Tuorejuusto voi myös olla esim. pippurituorejuustoa.
Pihistä:
  • Annosten määrää on helppo kasvattaa lisäämällä riisiä ja nestettä.
  • Käytä vähärasvaisempaa ruokakermaa, esim. kookos & lime -maustetulla 5 % ruokakermallakin maku oli ihan hyvä.
Panosta:
  • Käytä pitkäjyväistä- tai risottoriisiä.
  • Käytä rasvaisempaa ruokakermaa.
  • Tuplaa tuorejuuston määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti