maanantai 23. elokuuta 2010

Tonnikalapatonki

Sopiva välipala, iltapala tai ruoka silloin kun ei joko ole valtava nälkä tai ei vain jaksa tehdä mitään isompaa. Helppo ja nopea, sekä helposti muunneltava. Alkuperäinen idea on lähtöisin eräältä entiseltä työkaveriltani, jota olen muokannut omaan makuun soveltuvaksi.



Annoksia n. 2-4 kpl, n. 600-300 kcal/annos

2 x esipaistettu täysjyväpatonki
1 prk tonnikalaa currykastikkeessa
1 prk ananasmurskaa
juustoa (esim. gouda, rasvaa 17 %)
mustapippuria


Valmistus
Leikkaa patongit puoliksi pituussuuntaan, varo kuitenkin leikkaamasta ihan läpi asti. Avaa patongit varovasti keskeltä. Täytä tonnikalalla (kastikkeineen) sekä ananasmurskalla. Mausta vielä pippurilla - jätä pois, jos et välitä pippurista, mutta jos et ole varma sitä kannattaa kyllä kokeilla. Peitä täytteet muutamalla juustoviipaleella (noin 3 kpl/patonki). Paista patongin pakkauksen ohjeen mukaan, yleensä noin 200 astetta ja 10 minuuttia, siinä ajassa kun patongit paistuvat myös täytteet lämpenevät ja juusto sulaa.

Kannattaa tarjoilla kaveriksi salaattia. Yhdestä patongista riittää kahteen pienempään tai yhteen isompaan nälkään.
Vinkkejä:
  • Voit ihan yhtä kätevästi tehdä vain yhden patongin kahden sijaan, joskin säilykkeistä riittää kahteen.
  • Kokeile myös muita esipaistettuja patonkeja, kuten yrttipatonkia tai vaikka esipaistettua ciabattaa.
  • Kaikille tonnikalan maustekastikkeille löytyy kaveriksi sopivia kasviksia; meksikolaiselle paprikaa, tomaattikastikkeelle tomaatteja, jne. Vaihtele kasviksia maun mukaan.
  • Tonnikalan sijaan voit täyttää patongin esim. kinkulla tai katkaravuilla, tällöin kannattaa kuitenkin levittää alle esim. tuorejuustoa sillä tonnikalan juju on maustekastikkeessa.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti