Alkuperäinen ohje: Vaniljainen puolukkapiirakka / KG 5/2010
Annoksia n. 8-10 kpl, n. 330-260 kcal/annos 2 x kananmuna 1 dl sokeria 100 g voita 1,5 dl vehnäjauhoja 1 dl graham-täysjyvävehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 dl vaniljakastiketta (9 % rasvaa) 4 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia 1 dl sokeria vaniljatanko 2 x kananmuna 4 dl viinimarjoja (punaisia ja mustia) Pohja Vaahdota kananmunat ja sokeri kunnes vaahto on valkoista, paksua ja kuohkeaa. Sulata voi juoksevaksi ja anna jäähtyä hetken. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Kääntele voisula ja jauhoseos nuolijalla kananmuna-sokerivaahdon joukkoon, mutta älä vatkaa. Se on vaivan arvoista, saat huomattavasti kuohkeamman taikinan, vaikka se ei olekaan ihan yhtä nopea tapa.
Täyte
Mittaa kulhoon sokeri ja rapsuttele joukkoon vaniljan siemeniä. Halkaise vaniljatangosta noin 2 cm pätkä ja rapsuta sisäpuolelta siemenet suoraan sokerin joukkoon. Itse kuoret kannattaa laittaa talteen myöhempää käyttöä varten, niissäkin on vielä makua. Riko joukkoon kananmunat sekä vaniljakastike ja jogurtti. Vatkaa kevyesti sekaisin, kunnes seos on ihan tasaista.
Piirakka
Kannattaa vuorata piirakkavuoka leivinpaperilla, niin säästyt voitelemisen vaivalta ja piirakka irtoaakin varmemmin vuoasta. Leivinpaperi kannattaa jättää hieman reunoilta yli, se ehkäisee täytteen valumista uunin pohjalle. Kaada paperin päälle ensin pohjan taikina ja levitä nuolijalla tasaiseksi. Kaada sitten täytemassa päälle ja lopuksi ripottele joukkoon viinimarjat (jotka uppoavat täytteen joukkoon). Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
Jäähdytä ja tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. | Vinkkejä:
Pihistä:
Panosta:
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti