maanantai 23. elokuuta 2010

Kinuski-herukkajälkiruoka

Lisää vaihtoehtoja, mitä tehdä viinimarjoille, etenkin jos niiden mausta ei erityisemmin välitä. Tähän ohjeeseen niitä voi upottaa oman mielen mukaan joko enemmän tai vähemmän. Alkuperäisestä rahkaversiosta tuli lähinnä vahingossa jogurttiversio, koska jääkaapissa asunut rahkapurkki oli ohittanut parasta ennen -päiväyksensä jo liian kauan sitten.



Alkuperäinen ohje: Kinuski-marjarahka / Ruokapirkka 8/10

Annoksia n. 2 kpl, n. 310 kcal/annos

2 dl puna- ja mustaherukoita
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa 9 %)
1 dl maustamatonta jogurttia (rasvaton)
1 dl kinuskikastiketta


Valmistus
Vaahdota vaniljakastike mahdollisimman paksuksi vaahdoksi. Sekoita tasaisesti vaahtoon jogurtti sekä kinuskikastike. Annostele kerroksittain: pohjalle vaahtoa, väliin osa marjoista, päälle lisää vaahtoa ja loput marjoista. Viimeistele vielä tipalla kinuskikastiketta.
Vinkkejä:
  • Kannattaa kokeilla myös muilla marjoilla. Vaahto on kuitenkin varsin makeaa, joten hieman happamat marjat soveltuvat paremmin.
    Panosta:
    • Käytä aitoa kermaa vaniljakastikkeen sijaan.
    • Kokeile paksumpaa jogurttia, esim. kreikkalaista tai turkkilaista.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti