torstai 19. elokuuta 2010

Pyttipannu kasviksilla

Pyttipannu on varmaan kaikille ihan tuttu juttu, mutta minun versioni on tuunattu kasviksilla. Yhden kerran päähänpistosta toteutettu pyttipannu osoittautui sen verran hyväksi ideaksi, että tätä on tullut tehtyä useammankin kerran. Ohjeeseen voi käyttää oikeastaan mitä paistia vain ja on se tullut tehtyä myös ylimääräisillä grillimakkaroilla.



Annoksia n. 4 kpl, n. 260 kcal/annos (+ kananmuna)

300 g naudan paistia
6 x peruna
1 x sipuli
1 x paprika
1 pss vihreitä papuja paloina (pakaste)
oliiviöljyä
rosmariinia
mustapippuria
suolaa


Alkuvalmistelut
Tähän ruokaan voi varsin hyvin käyttää aiemman päivän paistin loput (esim. perjantain paahtopaistitortillan ylijäämän). Jos paistisi ei ole kypsä, kypsennä se ensin joko kokonaisena tai kuutioituna pannulla. Kuori ja pilko perunat kuutioiksi ja esikeitä ne puolikypsiksi - hieman kovat perunat kypsyvät kyllä loppuun pannulla eivätkä myöskään hajoa niin helposti.
Vinkkejä:
  • Valitse kiinteälajikkeinen peruna, jotta se ei kovin helposti hajoa pannulle paistaessa.
  • Jos käytät tuoreita vihreitä papuja, pilko ja kiehauta ne ensin.
  • Voit lisätä myös muita kasviksia, esim. kuutioituja tomaatteja.
    Panosta:
    • Lisää öljyä pannulle samalla kun lisäät joukkoon perunat, ne paistuvat tällöin kauniimman ruskeiksi.

    Valmistus
    Pilko sipuli ja paista se öljyssä pannulla yhdessä kuutioidun paistin kanssa. Lisää peruna- ja paprikakuutiot sekä pavut. Mausta ja kääntele pannulla tasaiseksi. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes myös perunat ovat kypsiä. Paista lopuksi annoksen kaveriksi yksi kananmuna / annos.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti