Alkuperäinen ohje: Inkiväärillä maustettu possu-omenapata / KG 5/2010
Annoksia n. 4 kpl, n. 320 kcal/annos 350 g porsaan fileetä oliiviöljyä 2 x sipuli 4 x valkosipulin kynsiä 3 x omena 3 x porkkana 3 cm pala tuoretta inkivääriä 6 x peruna 7 dl vettä 1 x lihaliemikuutio 1 rkl hunajaa 0,5 kpl kanelitanko mustapippuri suola tuore timjami tuore rakuuna Alkuvalmistelut Kuori ja pilko porkkanat, omenat, perunat sekä sipulit. Pilko palat suurinpiirtein saman kokoisiksi, tällöin ne kypsyvät parhaimmin suunnilleen samassa ajassa. Siisti fileestä ylimääräiset rustot ja rasvat pois ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. | Vinkkejä:
|
Itse pata
Kuumenna ensin öljy padassa ja paista pilkottu sipuli ja valkosipuli. Valkosipulinkin voi vain hienontaa veitsellä, sen murskaaminen huomaamattomaksi ei ole välttämätöntä. Kun sipulit ovat kypsyneet, lisää joukkoon lihapalat ja paistele kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon porkkanan ja omenan palat sekä raasta joukkoon inkivääriä. Paistele hetken aikaa ja lisää sitten vesi, liemikuutio, hunaja, kanelitanko sekä suola ja pippuri. Anna kiehahtaa ja pienennä sitten lämpöä miedolle lämmölle. Lisää perunat sekä silputut tuoreet yrtit. Anna kypsyä vähintään 15 min, kunnes ainakin perunat ovat pehmenneet. Mitä pidempään maltat antaa padan kypsyä, sitä mehevämpi ja maukkaampi siitä tulee. Poimi pois kanelitangon palat ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti